Reklama

Reklama

Volný jako pták

  • Velká Británie Freebird
Trailer

Obsahy(1)

Britská nezávislá komedie režiséra Jona Ivaye nás zavádí do světa motorek a rockové muziky. Jejími hrdiny je trojice kamarádů, kteří vyrážejí z Londýna na farmu s konopím. Nečeká je však bezstarostná pánská jízda, ale hodně ztřeštěný víkend.
Britská nezávislá komedie režiséra Jona Ivaye nás zavádí do světa motorek a rockové muziky. Jejími hrdiny je trojice ne už nejmladších parťáků, kteří z Londýna míří do velšských hor na farmu plnou konopí. Fred (Gary Stretch) slíbil starému kamarádovi, že ať se stane cokoliv, nevrátí se s prázdnýma rukama. Grouch (Phil Daniels) také něco slíbil: až se v pondělí vrátí domů z téhle bezstarostné pánské jízdy, přestěhuje se ke své lásce Lucindě. A Tyg (Geoff Bell) zas nebyl nikdy dál než na okraji Londýna. Jenže to, co vypadalo jako příjemný víkend na venkově, se změní ve ztřeštěnou misi plnou nečekaných zvratů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

freddy 

všechny recenze uživatele

Výhoda je, že když od nějakého filmu toho moc nečekám, tak pak ani nemohu být příliš zklamaný, maximálně mohu litovat zbytečně promrhaného času. A výsledkem toho, že jsem nic nečekal od této komedie je fakt, že to nebyl zase tak špatný film, jak jsem se možná trochu bál. Sice mi to chvílemi nedávalo hlavu ani patu, chvílemi to byl velice zvláštní film, ale scénky založené na tom, že hlavní hrdinové jsou zhulení nebo pod vlivem houbiček byly docela geniální až skoro excelentní. Pokud se dalo u něčeho zasmát, tak to bylo právě u těchhle scének, a jen díky tomu tedy film mohu označit alespoň jako průměrný. Ale kromě těchto naprosto ulítlých a šílených scének nemá bohužel film absolutně co nabídnout, takže trochu mi uniká jakýkoliv smysl vzniku této komedie, kterou kdybych neviděl, tak by mi to ani nevadilo. Ale jsem rád alespoň za ty zhulené scénky, protože díky nim čas s tímto filmem strávený nebyl časem ztraceným. Herecké výkony snad ani netřeba hodnotit, nikdo nic nepokazil, nikdo z mého pohledu ani nikterak nezazářil, zkrátka je to průměr, stejně jako celý film. Na to, abych ho považoval za film kvalitní mi asi chybí osobní zkušenost s marihuanou nebo houbičkama, protože těmito psychotropními látkami jsem já netknutý a takhle mi to vyhovuje, není nad to mít čistou hlavu. Ale myslím, že i tři hvězdy jsou pro tento film docela dobrým hodnocením. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem se skoro pořád smál, tak jako hlavní aktéři. Mimo jiné byla pěkná scéna, kdy si motorkáři objednávají jídlo : CITUJI - Chceme 54 čajů 30 z cukrem, 54 sendvičů z toho 32 z kečupem, 21 z omáčkou a 1 z hořčicí jo a něco si kup i ty..... A teď k těm nejhlavnějším hrdinům, jakési svaté trojici se jmény Grouch ( Phil Daniels ), Tyg ( Geoff Bell ) a Fred ( Gary Stretch ), kteří jsou prostě úžasný a já se celý film bavil jejich hláškama, dialogama, grimasama a snovejma výjevama. Operace Hašiš - Najděte tu trávu !!! Film provoněný trávou, houbičkama, nádhernou krajinou, spoustou úžasných motorek, super hudbou a hlavně kupou srandy, byl věnován bratrům Courtier - Duttonovým, Maxovi a Cherliemu. Super hudbu, kterou vybírají Youth a Liz Gallacher, zde zastupují třeba songy Psychobilly stomp od The Meteors, Miss those eyes od Indigo Moss nebo The key od Cutlass Crew a hlavně song Freebird ( Volný jako pták ) jak v podání Lynard Skynard - http://www.youtube.com/watch?v=np0solnL1XY tak Towers of London. CITÁT DIALOGU : HIPPÍK ( Arthur Brown ) - Vím jen tři věci : Mluv pravdu, naslouchej a jednej. Ještě čtvrtá věc : pomáhej jiným, nejen sám sobě. GROUCH - Osvítil ho nějaký duch, nebo co ? FRED - Ne, má jen zdravej rozum. TYG - Grouchi, ubal pěknej joint, už začínám dojíždět. GROUCH - Neboj, to vyladíme. ()

Reklama

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Film je určen pro milovníky Youth (hudba je dobrá, ta mi nevadila), motorkářů (to já nejsem) a drog (to doufám nikdy nebudu). Kromě pár vtipů jsem od filmu čekal něco víc, než jen zběsilé honičky v rauši po lese. Začátek byl pro mě dobrý a těšil jsem se na film ve stylu NEKECEJ A PÁDLUJ, prostě takový ten výlet kluků z města do přírody, kde si zahulíme. Kluci si to užívali po svém a tak ve filmu uvidíme odkazy na různé filmy /Četa, Pláž, Bezstarostná jízda/, což se zase tak moc nepovedlo. Taky se dostalo na nějaké to ponaučení, ale když jsou kluci furt zhulení, tak bych jim ani nevěřil, že by toužili po změně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děda míval indiána, já před dávnými léty jawu pionýr... Zdá se však, že to ze mně pravého motorkáře neudělalo... Film jsem totiž absolutně nechápal. Vždycky jsem si myslel, že motorkařina je o tom vzít si svou vysněnou mašinu a nechat si někde v krásné krajině větrem vyčistit hlavu. A samozřejmě když se k vám ze zadu mačká nějaká kočička naladěna na stejnou frekvenci (teď nemyslím interkom :-), vyvětrává se pak hlava mnohem lépe! Parta z filmu na to jde po vzoru keltských druidů. Jedou, chlastají, večer si dají nějakou chemickou dobrotu a ráno to zají nějakou tou lesní houbičkou... Je jasné, že pak jsou někde jinde na zcela jiném tripu a motorky k tomu vůbec nepotřebují... . A to má být ten humor ve filmu... Jak říkám, nechápal jsem. Hvězdu dávám jen za ten krásný anglický slunečný venkov. Jsem zklamán, vtipná roadmovie se nekonala. Dávám za jednu penízovku, ale žvekat to nebudu. * ()

Fondak odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi někdo chytřejší říct o čem tahle s prominutím sračka vůbec byla??? Udělal jsem chybu. Koukal jsem na film jako motorkář. Možná kdybych byl smažka, dal si pár jointů a asi půl kila tvrdejch drog, pochopil bych, co se nám tvůrce snažil říct. Moje hodnocení nezachrání ani pěkné motorky a krátká streetfighter scéna s Agustou F4 a Firebladem. ODPAD!!!!!!!!! Spolu s Torque-Rychlá kola nejotřesnější motorkářskej film!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v britském Walesu, Londýně a Greenfordu. (Terva)

Reklama

Reklama