Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Švýcarsko

(TV film)
  • Velká Británie Aerial Profiles: Switzerland from Above (více)
Velká Británie, 2020, 52 min

Obsahy(1)

Země impozantních hor, zelených údolí s malebnými vesničkami a prosperujících měst, kde se historie mísí s moderní dobou... Švýcarsko je pro své návštěvníky celoroční studnicí všech možných aktivit. Od rozličných zimních sportů, po letní túry a pěší turistiku skrze horské průsmyky a malebná údolí. Jeho města nabízejí stopy historie, současnosti i obrovský výběr muzeí a galerií v blízkosti jezer s kulisami velkolepé scenérie. Švýcarské Alpy totiž nabízejí soubor mohutných vrcholů, ledovců i zelených údolí s malebnými vesničkami. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná kamera, úžasné Alpy a krásně rozdělený scénář dokumentu.Lze ho využívat ve zkrácené verzi i ve výuce na hodinách zeměpisu… ()

sheen 

všechny recenze uživatele

To byl sen. Hlavně Alpy. Dokument je dobře rozložen do zajímavých kapitol. Chyběly mi tam ale hodinky! ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí bych si také rád zaplatil jeden z vyhlídkových vlaků se skleněnou střechou. Městečka ze vzduchu vypadají překrásně úhledně a hlavně nepřelidněně. Švýcarsko znám v létě i ze zimního lyžování například v Adelbodenu. Nečekal jsem, že na Matternhornu zahynulo už 500 horolezců oproti 70 na Eigeru. Tedy spíše asi turistů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama