Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buffy Summersová je typická americká stredoškoláčka zaujíma sa predovšetkým o nakupovanie, večierky, roztlieskávačstvo, filmy a podobné veci. Jedného dňa však stretne čudáckeho muža menom Merrick Jamison-Smythe, ktorý jej oznámi, že v skutočnosti je zabíjačkou upírov a má sa už konečne ujať svojej funkcie. Buffy si spočiatku myslí, že je absolútny blázon. Nepresvedčí ju ani to, že má skutočne čarodejnícke materské znamienko. Merrick ju teda vezme v noci na cintorín, kde z hrobu nedávno zosnulého spolužiaka Roberta vylezie prvý upír. Z ďalších vychádzajú iní a útočia. V Buffy sa prebudia tajomné sily, úspešne sa s nimi pobije a jednu upírku sa jej dokonca podarí usmrtiť orezaným kolom priamo do srdca. Na Merrickových slovách skutočne niečo je. Situácia hustne. Najprv zmizne jej spolužiačka Cassandra, neskôr aj ďalší študenti, ktorých neskôr nájdu mŕtvych s dvoma rankami na krku. Situácia je čoraz hrozivejšia, a tak sa Buffy , hoci sa tomu bráni zo všetkých síl, musí stať skutočnou zabíjačkou upírov. Svojimi schopnosťami dokonca prekvapí aj frajerského školského krásavca Pikea. Proti Buffy však stojí sám vodca upírov Lothos a dievča musí vynaložiť všetky sily, aby zlo porazila. Napriek početnej povahe upírov v rozhodujúcej bitke porazia a v záverečnej televíznej reportáži už celá príhoda vyznieva skôr ako groteska... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, jsou přece mnohem horší filmy. Jako vycpávka mezi reklamními bloky v neděli večer na Prima Cool to funguje, jako guilty pleasure už méně, ale v rámci žánru se na to jakž tak koukat dá. Přiznávám, jsem fandou upírských filmů i stejnojmenného seriálu, proto hodnotím vcelku smířlivě, navíc se mi velmi líbila herecká představitelka Buffy :) Místy mi dokonce přišlo, že ten film sám sebe shazuje, těžko však říct, zda to byl skutečně tvůrčí záměr. Jak říkám, viděl jsem mnohem horší shiťárny. ()

GianniP 

všechny recenze uživatele

Bral jsem to v prvé řadě jako parodii a ne jako horor a s tímhle přístupem mě to i celkem pobavilo. Do jisté míry musím souhlasit s uživatelem klokyn. Hezké byly i proslovy v závěrěčných titulcích: "Myslím, že studenti získali velmi cennou zkušenost, kromě těch mrtvých samozřejmě" nebo "Měli takový dlouhý ostrý zuby a kousali a trhali, myslím, že to byli republikáni." ()

Reklama

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Uznávám že je to sice kravina, ale jakožto skalního fanouška Buffy mě povinnost nutí nedat odpad a leckdy možná nechtěná zábavnost napařit rovnou tři hvězdy. Fran Rubel Kuzui by za režii zasloužil zapíchnou kolík do srdce ale zas to herecký obsazení ať už Sutherland, Hauer nebo v malejch či miniaturních rolích Arquette a Affleck se jen tak nevidí. Na seriál se to sice těžce nechytá (hold Swanson není Gellar) ale pobavilo mě to a zkrátilo dlouhou chvíli. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady skutecne prihlouplych teenegerovskych akcnich komedii,tentokrat s prichuti upirsko-hororovou.Krome toho,ze se v ni objevuje spousta dnes znamych mladych hvezd(tehdy jeste opravdu neznamych),nabizi film jen velmi naivni pribeh o zabijacce upiru,ktery ani nedosahuje prumernosti a to vcetne radoby komedialnich prvku,ktere,alespon pro me,pusobili spise trapne a suse.Faktem je,ze par hercu se snazi-Kristy Swanson,Hillary Swank ci Donald Sutherland a tak jim za to davam zabijecskych 20%.Na zaklade tohohle filmu vznikl serial,ktery samotny film o nekolik trid prevysuje a v urcitych kruzich se stal kultem. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Nejsem zklamanej, jsem nasranej," pronese ke konci filmu Luke Perry a přesně tato věta hodnotí můj postoj k Buffy, zabíječce upírů. Nad seriálovou Buffy jsem dlouho ohrnoval nos, až jsem v ní nalezl platonickou lásku, ale s tímto paskvilem to nemá nic společného a nechápu, jak po této hrůze mohl vůbec vzniknout navazující seriál (ale díky bohu za to). Filmová Buffy nemá vůbec nic. Je to neuvěřitelně, až amatérsky, špatně natočené. Souboje jsou vysloveně trapné, scénář o ničem (to vážně napsal Joss Whedon?!), herci, ač zvučných jmen, tomu také zrovna moc nedávají. Fanoušky seriálu to možná naštve, v horším případě rozčílí a v tom nejhorším urazí, ale zase na druhou stranu je dobré vidět, jakými porodními bolestmi si seriál o drobné přemožitelce upírů musel projít. A když nic jiného, tak máte možnost vidět oscarovou Hilary Swank v jedné z jejích první rolí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Související novinky

Omladina na lovu duchů i upírů

Omladina na lovu duchů i upírů

27.05.2009

Krotitelé duchů a Buffy se vrací na filmová plátna. Jak se prozatím rýsují plány na jejich comebacky? Začněme dobrými zprávami: Ghostbusters 3 se začnou zřejmě natáčet už na přelomu tohoto a příštího… (více)

Reklama

Reklama