Reklama

Reklama

Les Misérables in Concert

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Velká Británie / Francie, 1995, 160 min

Obsahy(1)

Muzikál Les Miserables (Bídníci) zpracovává téma klasického románu Viktora Huga. Jean Valjean je odsouzen na galeje za krádež chleba, kde kvůli pokusům o útěk zůstává devatenáct let. Po propuštění se ho ujme biskup Myrial, kterému Jean ukradne zlaté svícny. Když je ale dopaden, biskup se jej i přes jeho přečin za něj postaví. Toto Jeanovi změní celý život a stane se z něj poctivý a dobrý člověk. Policejní prefekt Javert ale stále nevěří v Valjanovu proměnu a neustále ho pronásleduje... (olinka2)

(více)

Recenze (17)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší živé vystoupení muzikálových Bídníků, jaké kdy zaznamenala kamera. Colm Wilkinson a Philip Quast v hlavních rolích jsou samozřejmě skvělí, v tomhle obsazení však nezaostává nikdo, takže i takový Thenadier v podání expresivního Aluna Armstronga mě nesmírně bavil. A jako bonus je tu Colmovo fenomenální Bring Him Home, které nepřekoná snad žádná studiová nahrávka, a závěrečné Do You Hear The People Sing v podání 17 Valjeanů z celého světa včetně České republiky. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděla koncert z Londýna z roku 2010, ale obě verze jsou dobré a mají silné obsazení. Nejvíc se mi líbila Lea Salonga jako Eponine v první verzi a jako Fantina v té druhé. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá master of the house, Sacho. :) A vůbec, pro mě s přehledem nejlepší obsazení, vyhovovala mi uplně každá postava (Eponine, opět, top top top!). ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší muzikál vůbec s nejlepším možným obsazením. Colm Wiklinson je jako Valjean takřka dokonalý, výtečný je Philip Quast jako Javert a výborný Michael Ball jako Marius, ostatní jsou samozřejmě taky perfektní, ale tito tři jsou nejlepší. A v závěru tohoto koncertu se 17 Valjeany z různých zemí nechybí ani jeho český představitel Jan Ježek. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Koncert ke 25. výročí je nepatrně lepší, ale tenhle má absolutního Valjeana a absolutního Thenardiéra (Colm Wilkinson a Alun Armstrong jsou prostě nepřekonatelní), ale ostatní byli samozřejmě také naprosto perfektní. A závěrečné Do You Hear the People Sing? v podání 17 Valjeanů z celého světa včetně českého Jana Ježka je to úplně nejlepší, co jsem kdy v životě slyšel a vždycky mi to spolehlivě dodá husí kůži. Ostatně jako úplně celý tenhle muzikál. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Už už jsem chtěl dát tomuto koncertnímu záznamu 4* (přeci jen to bylo "jen" o zpěvu a nebylo by to fér), když najednou začala píseň epilogu. Příchod 17 zahraničních Valjeanů byl pak potom dokonalým výsměchem mému úmyslu, protože po něčem takovém se nic jiného než 5* dát nedá! Nedokáži si ani představit tu atmosféru být přímo tam na místě... zažít někdy něco podobného, mohl bych ihned poté zemřít s obrovským úsměvem na tváři. ()

HawkeyeSaw 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se jedná o nepřekonatelné koncertní ztvárnění tohoto už tak dokonalého muzikálu. Text české části mezinárodní písně Valjeanů v podání Jana Ježka ,,chcem tady žít, už máme bídy dost i běd a svévolí" zasazený mezi norštinu a dánštinu,který se v závěru koncertu ozve, je skutečně jedinečným zážitkem k poslechu; především tedy zaslouží ocenění myšlenka organizátorů na sezvání 17ti světových představitelů Valjeana na jedno pódium. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Jaká slast pro mé uši! Naprosto skvělé obsazení! Nejlepší verze, jakou jsem kdy slyšela. A kdyby to bylo možné, dala bych i více než 5* specielně za Philipa Quasta, protože ten se narodil pro tuto roli. ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno, dokonalé. Nepopsatelný zážitek, ač jde víceméně "jen" o koncert. Žádný slabý článek, emoce člověkem cloumají více, než u všech filmových zpracování dohromady. Každá píseň je takřka dokonalá, ale opravdu bych chtěl vypíchnout Aluna Armstronga a jeho Master of the house :) Colm Wilkinson je a asi i zůstane nejlepším Valjeanem. Všechno do sebe krásně zapadlo a zrodilo se něco naprosto vyjímečného. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Úžasná verze Bídníků, skvělí zpěváci, krásné propracované kostýmy. Viděl jsem představení k 25. výročí ale tato verze se mi líbila mnohem, mnohem víc. Herci tu nepřehrávají, ve svých rolícj jsou uvěřitelní. Snad nejvíce se mi líbilo obsazení postav "master of the house" a jeho družky, ti dva ve svých rolích byli úplně dokonalí jak vzhledem tak zpěvem a choreografií. 5/5 ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Sice koncertní zpracování, ale naprosto úžasné a o to i pěvecky dokonalejší. Colm Wilkinson zní jak naprostý bůh a jeho Valjean nemá konkurenci. A ohromnou radost mi samozřejmě jako Češce udělal na konci Jan Ježek, kterého jsem měla možnost vidět v této roli na živo (a mimochodem to byl taky nezapomenutelný zážitek). ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Les Miserables sú pre mňa srdcovou témou a to videnia tejto verzie. Oproti výročnej verzii z roku 2010 je to podstatne úspornejšie, ale o to srdcervúcejšie a energickejšie. Fantastické obsadenie na každej jednej z postáv (Quast - Javert, Wilkinson - Valjean, Salonga - Eponine, Kuhn - Cossette a hlavne strhujúci Michael Ball ako Marius Pontmercy), skvelá práca dirigenta, vďačné publikum, 99% zážitok. To 1% si nechávam k dobru. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem viz. Košoun. Je opravdu jedno kdo, kde a v jaké řeči to zpívá. Pořád to má svůj "drajv" a emoce. Jen to neplatí v Polštině. To se nedá poslouchat, to není melodické.... "Sluchaj co zpieva lud..." . ()

Thorian 

všechny recenze uživatele

Nemám muzikály nějak zvlášť v oblibě, ale tenhle mě zatraceně mile překvapil. Nemůžu nic než chválit výborné zpěváky a přenádhernou hudbu - někdy dojemná a pomalá, jindy svižná a rázná. Ze skladeb Look down a Work song zpívaných celým sborem až běhal mráz po zádech, píseň samotářky by snad rozplakala i mrtvého. Jasných pět hvězd. ()

Reklama

Reklama