Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Severní Atlantik, pobřeží Grónska. Právě tady, v hlubokých vodách ledového oceánu, leží obrovské zásoby černého zlata a nad nimi se tyčí největší ropná plošina světa. Při vrtání dojde k otevření pukliny, pod níž je ukryt druhý „zrcadlový“ oceán, existující pod tím naším už miliony let. Když začne mořskou vodu otravovat dusivá ropa, vyděšení tvorové se ženou k hladině. S prvními barely vzácné tekutiny se otevřel svět prehistorických zabijáků. A ten největší začal právě útočit! (Magic Box)

(více)

Recenze (110)

monolog 

všechny recenze uživatele

asi se na ten film podívám ještě jednou, jestli ho vůbec budou dávat. proč? ne, nejsem masochista ani sebevrah, ale jak píše Djkoma, nejlepší část jsou úvodní titulky a ty jsem neviděl! Vlastně jsem ani neviděl konec, protože si ho docela dobře dokážu představit sám. Pseudoekologický kecy skrze celej film mě štvaly, herci taky, děj ještě mnohem víc. Jak píše wopi, jediná celkem pěkná a zábavná věc byly ty nový druhy v jeskyni. Jenže tím to skončilo Jinak to byla totální slátanina a jen tak mimochodem, když dělali průzkum, jestli se vůbec oplatí postavit tu plošinu, jak mohli přehlídnout tu obrovskou jeskyni plnou všech možných potvor a jednoho nasranýho pravěkýho žraloka? Pokud to bylo vysvětlený ve filmu, omlouvám se, ale po hodině hloupýho děje jsem ten film prostě přepnul na ten lacinej eroťák na markíze, kde jsem se neuvěřitelně bavil inteligencí filmu, kde jde jen o jedno - vzrušit mladý nedospělý klučíky, protože jinak to jsou taky sračky. Jo ještě něco, viděli jste film Deep star six? Přišlo mi to tomu snímku dějově strašlivě podobný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Megalodon mě moc nenadchnul, přestože má několik kratičkých záblesků a světlejších chvilek, tak svou kvalitou patří k odpadním filmům. Zpracování žraloka patří mezi ty nejhorší co jsem kdy viděl. Ani výkony herců mě moc nepotěšili, ale alespoň si tu zahráli pěkné herečky. Jinak menší obavy nakonec: jak to tak vypadá, tak tvůrci uvažovali i o pokračování protože žádné zvíře nežije samo!!! A já doufám, že pokud někdy vznikne dvojka, tak bude mnohem lepší než tohle. Za pěkné záběry na prehistorické živočichy, scénu s uvízlou rybou a pěkné herečky dávám hodně slabých 30%. Znám totiž ještě mnohem horší žraločí filmy. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TO JE VÁŽNE ÚŽASNÉ." ,,ÁNO, NA DISCOVERY TI UTRHNÚ RUKY." __ Až tak prehnane kriticky by som tento film ako sa o ňom píše v odpadových komentároch nevidel. Ono je pravda, že tomu miestami citeľne chýba logika (z 22 člennej osádky ropnej plošiny vystupuje vo filme asi 8 ľudí, ten zvyšok ako by útok megarybičky vôbec nezaujímal a mali to celé na háku) a atmosféru to tiež bohvieakú nemá, ale to je u týchto filmov úplne bežné tak čo potom? Dokonca by som povedal, ako tu poznamenal aj Paldini, že do príchodu hlavného aktéra má film omnoho väčšie napätie ako potom. Najväčšou chybou tu je, že v druhej polovici (alebo v poslednej polhodine ak chcete) chýba ako akcii tak aj rybke väčšia dravosť a žiadne nervydrásajúce scény netreba čakať. Tie efekty nič moc, ale v žánri som videl už aj omnoho horšie, takže sú na takej priemernej úrovni. Nenudil som sa však ani chvíločku, páčilo sa mi tiež prežitie viac ako dvoch jedincov, takže tie 3* s polovičným prižmurením oka môžem kľudne dať. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Film sa tváril strašne megalomansky :D ale nevyšlo to. Nedostatok financií na tieto megalomanské zábery sa riešili počítačovou animáciou a pri niektorích scénach som mal pocit že pozerám dobre urobené intro nejakej počítačovej hry, keďže týchto umelých záberov bolo naozaj neskutočne veľa. Príbeh kostrbatý, postavy plytké, dialógy tupé.... :D Jediné plus si tento film zaslúži za to, že žralok bol vcelku obstojne animovaný a vyhli sme sa tak gumenej nepohyblivej replike, ktorá mala vyzerať akože reálne.....ale ajtak....15 %... ()

donkocicak odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o žralokovi, ale tenhle se vážně nepovedl. O hercích ani nemluvím. Ze všeho okatě dýchá počítačová animace a to i ze záběrů zasněžené ledovcové krajiny. Jako bych hrál nějakou počítačovou hru. Nápad jako takový není úplně špatný, byť hodně přitažený za vlasy. Ale chtělo to dotáhnout do konce, aby to byl alespoň průměrný thriller. Chyba byla i to, že prvních cca 40 minut se obešlo bez žraloka ! Grónsko jako místo dění je základní handicap. Žralok tím pádem nemůže lovit lidi ve vodě. To, co se zdá být na první pohled originální, je spíš nedomyšlené. Viděl jsem ještě dva filmy o Megalodonovi, ale tento byl znatelně nejslabší. Jedinou dobrou a napínavou scénu byla ta, kdy žralok proráží ledové kry a dostává se na povrch. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Název žraloka Megalodon je odvozen od skutečné paryby, která žila ve světových oceánech před cca 1,6 až 16 miliony let. Byl největší svého druhu a dosahoval délky 12 až 18 m. Lovil velryby a velké ploutvonožce, podle jiných teorií spíš hlavonožce ve velkých hloubkách. Údaje jsou prokázané z fosilních nálezů. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo ve městech Bordentown, Farmingdale, Paulsboro a na Riverside Township v americkém státě New Jersey. (Terva)

Reklama

Reklama