Reklama

Reklama

Za svitu luny

  • Itálie In una notte di chiaro di luna (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Píše se rok 1985 a hrozba AIDS je stále aktuálnější. Choulostivému tématu se intenzivně věnuje i úspěšný novinář John Knott (Rutger Hauer), jenž předstítá, že je HIV pozitivní a píše reportáže o svých zážitcích. K Johnovi se po odloučení vrací jeho životní láska Joëlle (Nastassja Kinski), která mu do té doby tajila jejich společnou dceru. Zdá se, že John sní krásný sen, z nějž se nelze probudit, dokud si však čistě formálně nenechá udělat krevní testy. (J.Connor)

(více)

Recenze (5)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Ono se nevyplácí přivolávat nemoc, ta přijde sama!" říká Bohuš Záhorský v "Krkonošských pohádkách". Novinář v podání R. Hauera si tak dlouho hrál na HIV pozitivního, až dostal AIDS doopravdy. Ale vážně - "Za svitu luny" patří rozhodně k nejpůsobivějším filmům s tematikou AIDS, jaké jsem kdy viděl. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní, to je asi to první, co mě v souvislosti s tímhle filmem napadne. Už jen to obsazení hovoří samo za sebe a k tomu např. filmové lokace New Yorku, Londýna, Paříže, Benátek... Nepátral jsem nijak dlouho, nicméně ZA SVITU LUNY určitě patří již vzhledem k datu k prvním snímkům, které si vybraly hrozbu AIDS jako leitmotiv. Samozřejmě nedosahuje kvalit božských NOCÍ ŠELEM, ale ty přeci jen díky své autentičnosti hrají úplně jinou ligu. Je mi s podivem, že se film více neprosadil (na imdb jej hodnotilo pouze 129 lidí). Sice to není žádné nezapomenutelné veledílo, ale velmi slušné drama s romantickým odérem bezesporu, které má plus za ve své době aktuální tematiku. Povinnost pro fanoušky Rutgera Hauera a mě jako milce italského trashe potěšil v jedné ze svých posledních rolí George Eastman, jehož jsem měl poprvé možnost vidět v "solidní" úloze. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení, ale snímek až tak skvělý není. Poněkud klišovité téma o přivolání nemoci a příliš mnoho psychologie, což dělá film poněkud nudným. Ty dvě hvězdičky neznamenají, že by byl snímek špatný, jenom mě prostě nezaujal a určitě už ho nemusím vidět. ()

chiara 

všechny recenze uživatele

Rutger v dalsom talianskom filme tentoraz o problematike AIDS. John Knott (Hauer) je novinar, ktory pise o celosvetovom probleme AIDS, predstiera tuto choroba a pozoruje reakcie okolia, az raz pri nahodnom teste zisti ze je naozaj nakazeny virom HIV... ()

Reklama

Reklama