Reklama

Reklama

Soudce a kat v jedné osobě se vrátil. Tentokrát jeho pomoc potřebuje okradené městečko Hobsonville... Brilantní pistolník Sabata přijíždí do Hobsonville, městečka zcela ovládaného loupeživým baronem McIntockem. Ten drží obyvatele pěkně zkrátka a vybírá závratné daně na budoucí zvelebení městečka. Nebo to alespoň tvrdí… Ve třetím filmu sabatovské série se po Yulu Brynnerovi do role Sabaty opět vrátil Lee Van Cleef. Navzdory jeho přísnému zevnějšku je Návrat Sabaty nejkomediálněji laděným filmem trilogie a divák se může těšit na neutuchající proud gagů, bojových vychytávek i netradičně ukrytých zbraní. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Sabaty pôsobí skoro jak remake. Všetko čo bolo v jednotke sa tu doslovne zopakuje. Ale zatiaľčo jednotka pôsobila ako regulérny western s občasným zľahčením, tak v dvojke pritlačili na komediálnu stránku natoľko, že už to vyzerá ako paródia na westerny. A nie príliš vydarená. Väčšina tých pokusov o humor je trápna a ani Lee Van Cleef sa do Terence Hillovskej rošťáckej polohy vôbec nehodí. Ale v akcii si to našťastie stále dáva. Celkovo tento film drží na hladine priemeru len akcia. Jak skvelé prestrelky, tak aj občasné kaskadérske kúsky. Divné je, že okrem Cleefa sa vrátili aj ďalší dvaja herci z minula, ale hrajú nové ale typovo podobné postavy. Klon Buda Spencera už nie je tak zábavný jak minule a aj ten poskakujúci akrobat skáče menej. No a do tretice nesmie chýbať chlapík, ktorý je niekde medzi a neustále vymýšľa plán jak Cleefa podrazí. Ale bez pušky v bendže už nie je ani zďaleka tak cool a tentoraz som si prial, aby ho Cleef odbachol čo najskôr. Takže vďaka akcii sa to raz dá pozrieť, ale kvalita išla výrazne dole. 5/10. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sabata je späť, ale tešiť sa možno iba na Van Cleefa, ktorý je opäť nieže ťahúňom celého filmu, ale tentoraz to stojí jedine na ňom. On je - ako vždy - perfektný. Zato zápletka s neustálymi minizvratmi a prekabáteniami sa postupne zunúva. Opäť tu vystupuje viacero zbytočných postáv - v prvom filme to bol napr. skákajúci indián, teraz sú to cirkusoví bratia, z ktorých jeden tiež neustále skáče a ten druhý sa bavká v gumičkou. A takýchto je tam viac - s takýmito naivnými nápadmi môžu prísť asi len Taliani. Ešťeže Sabata si drží svoju chladnú eleganciu, viacero akčných scén ujde, v podstate to nenudí a ani s hudbou to nie je zlé. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale jestli naše matky spolu šlapaly, ta moje měla jistě mnohem víc zákazníků.." ;) Velmi bizarní sequel Sabaty, který nedává dohromady příliš mnoho smyslu coby ukázkově vyprázdněný hybrid spaghetti westernu a bizarní surrealistické exhibice, navíc s hudební stylizací gotického hororu, jen ukazuje, že ze řetězu utržený Gianfranco Kramer Parolini místo špaget vařil tortellini.. A tak je mi nakonec vlastně docela buřt, jestli Návrat Sabaty lze považovat za první či druhé pokračování snímku původního, který skutečně měl v adorující snaze o udržení subžánru při životě svůj smysl.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacsinou plati, ze dvojky su regulerne podradne filmy, a Sabata nie je vynimkou. Cinema Italiano milujem, ale tuna reziser Gianfranco Parolini prestrelil : stale je tu Lee Van Cleef, a okrem neho sa objavili aj Giovanni Cianfriglia /Policajt Drabem, Jestli se rozzlobime, budeme Zli/ a Giuseppe Castellano /Milano calibro 9/. Zaporak je biedny, hudba je ako z najhorsich filmov Spencera a Hilla, akcne sceny az samoucelne. Dialogy sa obcas az nedaju pocuvat : 30 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Druhý sabata-western s výraznou německou příchutí, kdy z filmu přímo dýchá vůně západoněmecké filmové produkce sedmdesátých let. Lee Van Cleef jako vždy zcela neohrožený, bezchybný, nezranitelný a neporazitelný. Zaujme především jeho zbrojní arzenál a hodně nápadité pistolky i skrýše na ně. "Klaďas" číslo je dvě je extrémně neodhadnutelný a vypočítavý - dopadne ještě moc dobře. Možná i na italo podmínky dost přepísknutá hudba - rock, varhany i klasické "elektro" ze syntetizátorů. V žánru však rozhodně nadprůměr - i kvůli dvěma akrobatům takřka hongkongských kvalit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa objavujú tieto zbrane: Derringer, Protector Palm Pistol, Sharps 1859 Derringer, Apache Revolver, Colt Peacemaker Artilerry a Cavalry či Winchester 1873. (mortimerm)
  • Sabata (Lee Van Cleef) používa okrem svojej typickej sedemrannej pištole aj Protector Palm Pistol .32 rimfire. (mortimerm)
  • Film bol uvedený v roku 1978 v knihe "Päťdesiat najhorších filmov všetkých čias" ("The Fifty Worst Films of All Time (and How They Got That Way)") od Harryho Medveda a Randy Dreyfussa. (Arsenal83)

Reklama

Reklama