Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Rudi a vášnivý kuřák Martin se setkávají v nemocničním pokoji. Oba přišli do nemocnice na testy a dozvěděli se černou zprávu. Diagnóza: čekatelé na smrt. Láhev propašované tequily jim připomene, že jim i přesto zůstává ještě trochu času žít - tak intenzivně, bláznivě, tak vášnivě jako nikdy předtím. A protože Rudi chce alespoň jednou v životě vidět moře, je pro Martina velkou ctí mu ho ukázat: „Protože všichni na nebesích mluví jen o moři a o tom, jaké je krásné. A kdyby jsi tam nikdy nebyl, nemohl by jsi se potom zúčastnit debaty.” V ukradeném autě a nemocničních pyžamech tedy vyrážejí k moři splnit Rudiho sen. Má to ale jeden háček - netuší, že auto patří gangsterům, v jeho přihrádce leží zbraň a v kufru rovný milión marek. A tak se vydávají prožít svoje poslední velké dobrodružství, a vše nechávají za sebou: zabijáky, policajty, luxusní prostitutky i strach ze smrti... (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Recenze (641)

Falko 

všechny recenze uživatele

Neocakavajte nejaku psychologicku dramu o dvoch chlapikoch, ktori maju tesne pred smrtou a tak si chcu este naposledy uzit. Je to skor uletena akcna komedia o ukradnutom aute s kufrikom penazi, o gangstroch, ktori nahanaju zlodejov toho auta, ale aj o sefovi tych gangstrov, ktoremu najviac zalezi na tom kufriku plnom penazi. Ze sme nieco podobne videli uz v inych filmoch? Nevadi, pretoze tento film je tak uzasne natoceny, ze sa budete smiat, len mu musite prist na chut. V mnohych chvilach mi pripominal Tarantinove alebo Rodriguezove akcne filmy plne ironickeho humoru, takze ak mate radi tieto filmy, mal by sa vam pacit aj Knockin´On Heaven´s Door. Na poslednu chvilu sa tam ukaze aj Rutger Hauer, ktoreho som uz dlho nevidel, ale v 90-tych rokoch boli s nim plne videopozicovne filmov. ________ Til Schweiger - (Martin Brest) +++ Jan Josef Liefers - (Rudi Wurlitzer) +++ Thierry van Werveke - (Henk - Belgičan) +++ Moritz Bleibtreu - (Abdul - Arab) +++ Huub Stapel - (Frankie 'Boy' Beluga) +++ Leonard Lansink - (Komisár Schneider) +++ Rutger Hauer - (Curtiz - hlavný šéf) +++ Produkcia: Til Schweiger +++ Hudba: Christian Neander +++ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sice je z toho cítit spousta filmů (Pulp Fiction, Drž hubu, Sbal prachy a vypadni), ale Němci se s tímto filmem překonali. Hodně zábavná a zajímavá jízda dvou týpků, kteří mají nevyléčitelnou nemoc a nezbývá jim příliš času, k moři, které nikdy neviděli. Oba si chtějí splnit některé ze svých nikdy neuskutečněných snů a tak se z tvrďáka a kliďase stává nerozlučná dvojka v honbě za dobrodružstvím. Hlavně ze začátku film neměl chybu a některé hlášky byly perfektní. Ale přece jenom si to po celý film neudrží takové tempo. Film bohužel postupně ztrácí a chvílemi je to takové kostrbaté a neuspořádané. Co se ovšem zábavnosti týče, tak film je velmi povedený. Některé komické situace a scénky neměly chybu! 85% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jahn se podíval na tarantinovku (a ne jednu) a řekl si, že něco takového by měl také natočit. Bohužel si ještě před samotným natáčením pustil i sérii s dvěma nosáči. Škoda, že právě ten trapný humor (premisou to vypadá na černý humor, ale kde nic tu nic) zde má nepochopitelně navrch, protože těch pár vážných scén je opravdu velmi zdařilých. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné žánrové uchopení a svižně a vtipně napsaný scénář ve Vás dokáže namixovat tu správnou příměs humoru, melancholie a sarkasmu. Fóry jsou dobře vypointované, mají potřebnou šťávu (i množství) a přesto Vás film dokáže pevně provázat s hlavními herci tak, že to s nimi budete prožívat. Občasné sarkastické výstřelky a hyperbolické nadsazení některých částí filmu je pak dobře mířenou střelou do vlastních řad... Výsledkem je příjemná podívaná, která má potenciál pro to být kultovním dílem... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Skloubení umírání na rakovinu s komedií mi přicházelo tak perverzní, že jsem kolem tohohle filmu chodil v půjčovně dost dlouho bez chuti ho vidět. Teď už vím, že to jde. A jak ! Režisér odhadl přesně míru, v jakém rozsahu použít připomínku nemoci při bláznivé jízdě dvou mladíků "k moři". I když by se mouchy našly, v tomhle případě spíš přidám, než uberu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Po závěrečných filmových titulcích následuje ještě krátká černobílá scéna. (Rominator)
  • V scéne, kde Martin (Til Schweiger) a Rudi (Jan Josef Liefers) stoja spolu v meste, na malú chvíľku vidno pohybovať sa im nad hlavami šedú vec. Je to zariadenie na nahrávanie zvuku. (toi-toi)

Reklama

Reklama