Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (391)

kinej 

všechny recenze uživatele

Escape from New York se dozajista řadí do kategorie kultovních snímků. Proč, tomu tak úplně nerozumím. Celý film jsem čekal na něco, co stejně nepřišlo. Dějově je to tedy dost bída a akcí film také zrovna nepřetéká. Na druhou stranu vytvořil Carpenter zajímavý svět. Všechny ty odpadky, sutiny, převrácená auta vypadají skvostně a napomáhají dotvořit stísněnou atmosféru. Škoda, že se režisér nedal víc práce a nevložil do tak dobrých kulis lepší příběh. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Carpenterov štandard je jasne pozorovateľný, no na jeho talent sa dalo vyplodiť aj niečo solídnejšie. Atmosféra funguje, drsný výraz Kurta Russela taktiež, ale bohužiaľ 95 minút trvalo skoro ako dve hodiny. Kde bude pes zakopaný? Možno som očakával viac akčných mordov než planých a ničím zaujímavých kecov. Uznávam, že béčkové post-apo nemôže byť zrovna geniálnou scenáristickou špičkou, no i tak, troška invencie by vážne nezaškodilo. Za zábavnú časť snímku si však plné tri hviezdy rozhodne zaslúži. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

film, ktorým Kurt Russell na seba upozornil, je dnes síce už pomerne nudná záležitosť, z ktorej si zapamätáte skvelú úvodnú melódiu, pásku cez oko a výstrih adrienne barbeau, no inak málo akcie, žiaden humor a strašne málo predvídateľného deja v očividne štúdiových kulisách. aj tak to ale z nejakých dôvodov je klasika, čo tomu dáva zvláštny opar a keď to pozeráte, máte pocit, že pozeráte niečo výnimočné - aj keď to je vlastne veľmi mierny priemer . . . u mňa to pripisujem na účet (okrem už vyššie zmienenému poprsiu a muzike) asi celkovej nostalgii 80.tych rokov a akejsi primočiarosti, ktorú by sa dalo zameniť za slogan "V jednoduchosti je krása." ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kultové sci-fi béčko s Kurtom Russellom,ktorý dostáva úlohu zachrániť amerického prezidenta v New Yorskom Manhattane,kam dopadlo lietadlo po akcii teroristov...Prezident,ale po náraze nebol v Air Force One,ale tesne predtým sa stihol katapultovať... Dobre je to spracované,Plissken trúsi hlášky na každom kroku,Johnova réžia má šmrnc,zdevastovaný Manhattan má nádych apokalypsy,do toho divné postavy,90 minút počas ktorých nuda nehrozí,ale aj tak si myslím,že toto je pre iné spektrum divákov. Ale mám osobne rád snímky,v ktorých budúcnosť nevyzerá ružovo,pesimistické vyznenie je na vysokej úrovni. Depresívna pochmúrnosť je vidieť a cítiť až do obývačiek,tak za to 4.hviezdičky,inak by som udelil maxi.3. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $25,244,626Tržby Celosvetovo $39,800,000║ Opäť žiadna sláva od Johna Carpentera, natočil len nevýrazné béčko z nudným príbehom, kde sú ako tak slušné triky na tú dobu samozrejme a vytvorenie zázemia pre zničený - zdevastovaný Manhattan slúžiaci ako väzenie tiež spravilo svoje temné čaro, len škoda toho planého príbehu, ktorý fakt nemá čo ponúknuť. /40%/ ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • John Carpenter mal priateľa, ktorý poznal jedného chlapa z Clevelandu, ktorý sa volal Snake Plissken a všetci si o ňom mysleli, že bol mŕtvy. Carpenter sa rozhodol použiť toto meno vo filme a to vysvetľuje, prečo všetci vo filme počuli, že je Snake mŕtvy. (matt6)
  • John Carpenter a štáb presvedčili mesto St. Louis, aby v noci vypli elektrinu pre 10 blokov. (matt6)
  • Hlavný hrdina série hier Metal Gear a Solid Snake je inšpirovaný postavou Snakea Plisskena. (matt6)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama