Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

5150 

všechny recenze uživatele

Dávno zapomenutá a bohužel jen průměrná akční krimi se Stallonem. Za zmínku stojí snad jen slušný záporák v podání Rutgera Hauera a hudba. Tu zkomponoval Keith Emerson, známý zejména coby klávesák artrockové partičky Emerson, Lake and Palmer.. Závěrečné finále silně připomenulo slavnou scénu z PSYCHA. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

V podstate celkom podarená šedá, temná, "špinavá" old school kriminálka s fúzatým Slyom, ktorý je celkom sympatický a oproti iným svojim hrdinom aj "skutočný" a uveriteľný. Veľká škoda tých posledných 10 minút, kde už je to značne nelogické a doslova pritiahnuté za vlasy aj na pomery béčka a 80´tych rokov:) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Sly v posledním "předramboidním" filmu, kde své nepřátele nekosí po desítkách, ale naopak se snaží zachraňovat lidi v nouzi. Je to teda těžký béčko, které není ničím zajímavé a mám takový pocit, že se Slyem to v tý době šlo pěkně z kopce, když za pět let promrhal svůj hvězdný potenciál. Naštěstí pro něj (a pro nás taky :o)) přišel následujícího roku Rambo a opět návrat na výsluní. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka so správne slizkým Rutgerom Hauerom a dobre hrajúcim Sylvestrom. Sly po vzore Al Pacina (Serpico) kopíruje výkon morálne čistého policajta tento krát čeliacemu teroristickej hrozbe z Európy. Z filmu dýcha drsnosť a temná atmosféra 70-tych rokov (scéna z nádražia a finále na lanovke dominujú). Škoda len nevýrazného príbehu a niektorých hluchých momentov nedovoľujúcich ohodnotiť film lepšie než dobrým priemerom. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

V době premiéry tohoto filmu se sice blížil můj příchod na svět, pokud by se mě však tenkrát někdo optal, kolik mi je let, musel bych odpovědět pořád ještě v minusových hodnotách, čímž si nechci stěžovat na to, že mě nepustili a ani jsem se neměl jak dostat do bijáku, ale spíše poukázat na nadčasovost tématu snímku v souvislosti s dobou jeho vzniku. Je jedno, jestli má terorista v rodném listě jméno Usáma nebo Wulgar, při naplňování svých zvrhlých poslání myslí oba podobně, a také zcela jinak než ostatní zločinci. Noční dravci jsou o snaze pochopit tento negativní fenomén, který v dnešní době zaznívá ještě silněji než na počátku 90. let minulého století. Perfektně poskládaná dějová linie postupně odhaluje na straně záporáků psychologii teroristy Wulgara, na straně klaďasů policisty DaSilvy. Role druhého z nich se navíc zhostil Silvester Stallone, člověk s nejvytříbenějším citem pro béčkový akční žánr a dokazuje, že tímto talentem disponoval již v dobách svého mládí. Jeho netradiční vizáž drsného policajta se srdcem na správném místě v kombinaci s intelektuálem potěší nejednoho fanouška. Skvělá hudba, výborné hlášky, velmi zdařilý závěr. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)
  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)

Reklama

Reklama