Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud člověka zaujme nějaký film v dětství a dospívání, pak má k němu osobnější vztah. Jedním z takových filmů je pro mne Carpenterova mlha. Jistě, dnes se u něho nebojím, ale tehdy ano. Zneklidňující tajemno, nebezpečí skrývající se v mlze....podezřívám Kinga, že se zde inspiroval pro svoji povídku ( ale to mi nevadí, jeho Mlha se mi líbí). V rozhovoru Carpenter i jeho žena přiznávají, že točit vlastní mlhu nebylo nic jednoduchého. Bylo třeba se uchylovat k různým větrákům, hledat nejlepší úhly pro kameru, prostě si vyhráli....Po prvním zhlédnutí se mi vybavovaly stále dokola dvě věci - mlha šplhající po telegrafním sloupu, aby zkratovala vedení, a nemrtví v kostele....A také Adrienne Barbeauová na střeše majáku....A dlouho jsem míval z husté mlhy, která je v našich končinách poměrně častá, nepříjemný pocit...( Carpenterova hudba je zde stejně vynikající, jako například ve Věci či Halloweenu) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Eterom kludneho mestecka sa nesie nezny hlas moderatorky radia KEB....a z mora sa blizi zlovestna hmla. Snimok ktory je doslova vystavany na skvelej atmosfere. Film sice nikdy na pilu nepritlaci az na doraz, zato pomaly sa blizaca hmla vnasa do filmu skutocne dusno a napatie, ktore vas bez problemov pohlti. Skutocnou chutovkou je scena na vrchle majaku, to bol pre mna taky vrchol filmu, kde ona "hmla" priam vstupila aj do mojej izby. Jedine co tak mozem vytknut, je samotny pribeh, v resp. motiv vracajucich sa mrtvych namornikov, ktory mi prisiel trochu prilis rozpravkovy. Nic to vsak, je to ozaj kvalita. Na co tocit remaky, ked originalne kusky nestratili nic zo svojich kvalit? (pre peniaze samozrejme....) (8.6/10) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě efekty použité v tomhle filmu už značně zestárly a námět je vyloženě omšelý, jako by odněkud z 20. let minulého století, ale Carpenter je mistr béčkových hororů a dokáže z mála vytěžit maximum. Atmosféra filmu nechybí a lekaček i scén vyvolávajících napětí je víc než u současných hororů nabitých digitálními triky a disponujících slušným rozpočtem. Slušně odvedená práce, celkový dojem: 60 %. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhala, jestli dát 3 nebo 4 hvězdičky, nakonec jsem se rozhodla pro nižší hodnocení, protože tenhle film strašně zestárl a atmosféra (ač je hodně mlhavá :-)) na mě zas tak moc nezapůsobila. Jinak je to samozřejmě plné všech žánrových klišé, na které si jen vzpomenete a téměř od začátku je jasné, kdo přežije a kdo ne. Musím souhlasit s POMem - čím dál film utíká, tím méně je strašidelný (a protože startovní hranice je hodně nízká, myslím, že konec se pohybuje v záporných hodnotách...). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s uživatelkou Galadriel, která souhlasí s POMem. Musím nesouhlasit s uživatelem Mr.Apache , že Jamie Lee Curtis potěší pouze ctitele Halloweenu, já jsem ctitel Jamie Lee Curtis a taky mě potěšila, no potěšila by mě teda ještě více kdyby tam běhala v kalhotkách, ale ona tam stejně byla všude příšerná mlha ,takže bych hovno viděl, to snad bylo z tou mlhou naschvál. Nevím jestli mám souhlasit nebo nesouhlasit s uživatelem choze, zda teen remake je pak ubohost sama, protože ten jsem neviděl. Ona je taky otázka jestli choze něco v tom teen remake přes tu mlhu viděl. Strašně mě mrzí, že nemohu souhlasit s uživatelem Silas, že mlha valící se zpod dveří je jedním z vrcholných okamžiků filmu, já měl vrchol jinde a jindy. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • John Carpenter se nechal slyšet, že inspirací ke vzniku filmu pro něj byla návštěva Stonehenge s producentkou a spoluautorkou scénáře Debrou Hill. (HellFire)
  • V rádiu patriacemu Stevie Wayne (Adrienne Barbeau) sa hrá jazzová hudba, a nie rocková, poplatky za autorské práva na takýto druh hudby stali produkciu oveľa menej, ako by zaplatili za rock. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama