Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

První jsem viděl remake, takže originál byl pro mě obrovským překvapením. Carpenter prostě umí...hlavní prim tu hraje jeho hudba a to jak skvěle umí navodit tu správnou horrorovou atmosféru. Dokonce tu ani člověk nenajde žádné gore a vůbec to nevadí...jak sám Carpenter říká v komentáři, tak většina scén s duchy (třeba masakr na rybářské lodi) byly dotočeny až posléze, čili původní záměr byl udělat něco více odlišného od Halloweenu. Já jsem si z tohoto filmu odnesl parádní horrorový zážitek a milovníkům horrorů můžu tuhle klasiku jen a jen doporučit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mierne sklamanie, ani zďaleka sa to nechytá na Darabontovu Hmlu (2007). Snímku sa nedá uprieť skvelé vykreslenie atmosféry, hlavne za doprovodu výbornej Carpenterovej hudby. Svojim spôsobom zaujala aj mladučká J. Lee Curtis, ale to je asi tak všetko. Obsahovo je to slabé a nevýrazné (hoci námet nebol zlý), bez napätia a s rutinne sa opakujúcimi vraždami - tajomná postava s hákom v hmle, krátke seknutie alebo pichnutie a tak stále dokola.... O strašidelnosti alebo nedajbože gore efektoch v tomto prípade nemôže byť ani reči. Čistý priemer. 60/100 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní Carpenterův atmosférický horor, kterej hned od začátku navodí skvělou marzivou atmosféru, která graduje ve chvílích příchodu mlhy a až na pár chvil z ní po celej film nepoleví. Vrcholem filmu je pak závěrečnej 15 minutovej útok mlhy a to co s ní přichází, kdy film nabídne několik nervydrásajících hororových scén, tak jak se sluší a patří. Jen je škoda trošku malýho vykreslení postav, přece jenom to na mě v tomhle směru působilo mírně chladně, ale jinak se jedná o skoro až kultovní hororovou záležitost s hodně jednoduchou, ale za to správně působivou hudbou ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Mlha" se od jiných podobných hororů liší především v tom, že žádný z herců nepřehrává a i konání postav je celkem uvěřitelné. John Carpenter sice svému řemeslu rozumí, ovšem pořádné hororové drámo rozpoutá až v poslední půlhodině. Jinak nemohu vyloženě říct, co by se mi na filmu nelíbilo, zároveň však nenacházím nic, co by mne přinutilo hodnotit výše než 60%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Od podtitulkové sekvence z nočního městečka, do kterého přichází v mdlém zářivkovém světle Zlo, jde o krutě atmosférickou záležitost, která se bohužel zuby nehty drží svého banálního duchařského pozadí a nenabídne nic nového. Záběry mlhy zlověstně se převalující za dveřmi a přerušující elektřinu jsou ale velmi efektní (špičková scéna na lodi!). Zajímavé je obsazení poskládané z herců z předchozích Carpenterových filmů (Adrienne Barbeau a Tom Atkins z ÚTĚKU Z NEW YORKU, Jamie Lee Curtis a Nancy Kyes z HALLOWEENU, Darwin Joston z PŘEPADENÍ 13. OKRSKU a Charles Cyphers, který hrál ve všech třech filmech). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Když Stevie (Adrienne Barbeau) hlásí v rádiu postup mlhy městem, zazní jména dvou ulic: Russelville a Smallhouse. Jsou to jména dvou ulic v Bowling Green v Kentucky, kde vyrůstal John Carpenter. (HellFire)
  • V rádiu patriacemu Stevie Wayne (Adrienne Barbeau) sa hrá jazzová hudba, a nie rocková, poplatky za autorské práva na takýto druh hudby stali produkciu oveľa menej, ako by zaplatili za rock. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama