Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1990 a v Perském zálivu zuří válka. Dvě stíhačky F-16 amerického válečného letectva startují k rutinnímu průzkumnému letu v bezletové zóně nad Irákem. Jeho hladký průběh naruší irácké dopravní letadlo. Zatímco kapitán Lee Banning se připravuje k obvyklému postupu jak donutit zatoulané letadlo k návratu nad povolené území, jeho kolega a přítel kapitán John "Doc" Holiday zalétne blíže a k Banningovu překvapení se chystá k útoku. Když se objeví irácké MIGy, aby bránily letadlo plné bezmocných cestujících, Holiday se do nich pustí. Když pak překvapený Banning vidí, že se Holiday znovu chystá zaútočit na civilní letadlo nezbude mu nic jiného než přítele sestřelit. Holiday je na zemi zadržen a uvězněn. Za mřížemi iráckého vězení pak začne ze všeho vinit Banninga a chystat pomstu bývalému příteli, který se v jeho očích změnil v úhlavního nepřítele. Když je po letech propuštěn, upne se k jedinému cíli. Zničit a zabít Lee Banninga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Psychopat Hauer, kterému vždy spíše slušely role negativní, je zde dobrý a Patrick, coby kladný hrdina-stíhač, likviduje psychopatovi teroristické pokusy o smrt jeho ženy s nenarozeným dítětem. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dělobuchy, vrtulníky, stíhačky v jedný velký nezáživný nudě. Jak když si děcko hraje s vojáčkama.. asi tak. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem povedená béčková podíváná se skvělým Rutgerem Hauerem a Robertem Patrickem. Hauer je prostě vynikající záporák. Za tu hodinku a půl jsem se ani moc nenudil. 50% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film s perfektním záporákem Rutgerem Hauerem a klaďasem Robertem Patrickem. Film odsýpá a v jeho průběhu postupem času divák zjišťuje, proč má Holiday (Hauer) vzteka právě na Banninga (Patricka). Sice závěr je mírně přehnaný a z filmu je i cítit, že Hauer nezapomněl na svého Stopaře. I tak, doporučuji skouknout. Jedná se v podstatě o televizní film, i když triky a bojové scény nejsou na špatné úrovni. ()

koba odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér tohto "filmu" si o mne evidentne myslí, že som debil. Ak len chcete vidieť veľa strieľania a výbuchov, zahrajte si radšej Half-Life. Ak si chcete pozrieť nereálny film so stupídnym dejom, zvoľte radšej Les Chevaliers du ciel. Tam sú aspoň sympatické pilotky a prekrásne letové zábery. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

I přes nelogičnosti (armádní psycholožka nepozná psychopata, základna nemá zaznamenanou komunikaci mezi piloty, chyby v technických detailech pozná i laik) hodnotím vysoko. Oba hlavní představitelé velmi dobří, bojové scény slušné. Jde o zábavu, ne? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Perský záliv, rutinní průzkumný let a jeden kapitán, kterému jebne a sestřelí civilní letadlo. Jednoduchý námět s jednoduchou zápletkou a jednoduché zpracování. Robert Patrick a Rutger Hauer v souboji na život a na smrt a docela to funguje. Vizuální efekty na viditelně malý rozpočet samozřejmě nijak nenadchnou,ale snaha o dramatičnost je znát. Nehty napětím si však ale nikdo kousat nebude. Letecké scény přirozeně standardní jak to jen šlo. Akční videofilm díky své obyčejnosti nemá šanci nijak uhranout, ale k televiznímu nenáročnému večeru zcela postačí. ()

Arccos odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorsich odpadu, pro ktery se muzete rozhodnout, pokud chcete videt akcni valecny film. Reziser a producenti si o divacich (tedy o nas) zrejme mysli, ze jsme idioti. Americti piloti startuji na MiGu-29. Ve vzduchu jsou z nich z niceho nic F-16 s izraelskym markingem. Pri pristani opet MiGy... Evidentne neozbrojene Albatrosy bombarduji nepratele... Ackoliv se dej odehrava v Evrope, letadla letaji nad pousti... A takto by se dalo pokracovat dal, pres primo otresne zpracovani, efekty, az k deji... moment... dej? Ano, ma to NEJAKY dej. Stejne srackoidni, jako cele tohle veledilo. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Pěkné letové záběry, ale po dějové stránce kravina!Po druhém shlédnutí přidávám, je to sice béčková blbost , ale Hauer hraje perfektního záporáka !!!! Tak jak jsem se dočetl , že se to mělo natáčet v Maďarsku, to by vcelku odpovídalo typům letadel a zakryté čtyřhranné imatrikulaci !?!? ........................Tak je to Maďarsko, v 80-té minutě je vidět nádherně Budapešť a mosty přes Dunaj!!Závěrečné titulky to potvrzují!! ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

V skutku dobrý a vydarený vojnový film. Moc filmov takéhoto typu som nevidel, tak asi preto sa mi to tak páčilo. Film mal u mňa veľké plus za dobre vybraních hercou, Patrick mi je sypatický a dobre svoju úlohu zahral. Taktiež dej nebol zlý a ja som sa pri ňom skvele zabavil a ani chvýlu som sa nenudil. Nebol na to čas keďže sa tu stále niečo dialo. Výbuchy, stíhačky, tank a vela vela iních veci tu bolo, ktoré sa mi páčili. ()

chiara 

všechny recenze uživatele

Myslel som si ze tento film bude nejaka totalna blbost zo stihackami, ale bol som milo prekavapeny. Je to na B-cko dost kvalitny film. Rutger tu hraje vysinuteho kpt. Holiday, ktory sa chce pomstit svojemu byvalemu kolegovi mjr. Banningovi (R.Patrick), ktoreho vinni za to ze ho umyselne zostreli, ked chcel zautocit na civilne lietadlol. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Som rad, ze ma tentokrat neodradilo spatne hodnotenie. Ano, malo to dost vela logickych chyb, ale kedze nie som odbornik na lietadla a vzdusne boje, ci zemepis, ja som ich nevnimal. Co som vniamal, boli slusne herecke vykony hlavnych predstavitelov, akcny dej. JA by som filmu tiez par logickych veci ale vytkol, aj zaverecny suboj by som si predstavoval inac, alebo este inac, ale u mna slabsie 4* (10.2010) ()

Henk 

všechny recenze uživatele

Už název filmu navozoval dojem, že půjde o béčko. Zakoupil jsem jej kvůli Rutgeru Hauerovi,což je jeden z mých oblíbenců. Samotný film bych zařadil jako slabší průměr, ale zvedá jej výkon obou hlavních hrdinů. Znám jen několik herců, kteří dokážou zahrát hajzla tak jako Hauer a výkon Roberta Patricky byl taky docela sympatický. Vcelku bez újmy jsem film dokoukal do konce. Proto za tři ! ()

CSGoddess 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to sice dalo ale podruhé to vidět nemusím. Byla to nuda a to i navzdory hereckému obsazení. Letecké prostředí mě prostě nebere. Příběh taky není ničím originální. Takže podprůměr na jedno odpoledne když nic lepšího není po ruce. ()

Reklama

Reklama