Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kontroverzní rocker Slade Craven uspořádal koncert na palubě letadla a ten je živě přenášen po internetu. Účastní se ho fanoušci a televizní štáb s kamerami, rozmístěnými po celém letadle. Mezitím agentka FBI zatýká hackera Nicka, který jí na jednom monitoru ukáže, že na palubu nastoupil někdo se zbraní. V letadle není něco v pořádku. Nick s pomocí své výbavy zjistí šokující skutečnosti - kdosi zabil hlavního pilota, jeden pasažér je fanatický satanista a rocker Slade leží v bezvědomí ! Letadlo ovládl šílenec, pro kterého jsou diváci na internetu vyznavači jeho kultu a v přímém přenosu chce vykonat své dílo zkázy. Ve vzduchu tak hrozí masakr a přenos se nesmí přerušit, jinak zločinec zabije rukojmí! Zoufalý Slade se musí pokusit zachránit cestující, ale neví, že šílenec není sám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Patrně by ste řekli, že jako fanouškovi tvrdé muziky se mi tohle muselo líbit že?? Prdlačku!! Bude se likvidovat a kastrovat až na hladinu odpadu samotného. Přoč?? Turbulence 2 (2000) byla sama o sobě naprosto zbytečným pokračováním, kterým tento díl jen rozvětvil zplozenou nudu. Jasně, řeknete si: „Koncert metalových šílenců na palubě letadla, to bude jízda!“ Ano, jízda to doopravdy je, ale na kolečkovém křesle po ústavu zaostalých tvůrců. Prvně, ještě sem neviděl metalový koncert, kde by 95% dívek mohlo z fleku nastoupit do soutěže Miss. Žádná opravdová fanynka, jen holčičky z cukru a vaty co se culí do kamery a štěbetavým dabingem šermují čerstvě nalakovanýma ručkama. Design kapely ala black metal a takový Mansonovský soud mi vskutku celkem seděly, ovšem jeden magor a jedna pistole označovaný jako největší terorista? To je ale fór! Lidi pořád nadávaj, že jsou metalisti máničky a podobně, ale ono houby, zachránci světa jsou to. John Mann alias Slade Craven si hodně bere od podobné jméno nesoucího Erica Dravena z temného opusu Vrána (1994), ale tím hodně myslím jen vzhled, nic víc. Jinak herecky je to nanejvýš tragické, místy až nepochopitelné - proč se třeba Joe Mantegna znovu vydával do filmu o letadle, když už v podobně nazvané ptákovině Maximální turbulence (1998) účinkoval?? Neopomíjeje ani další velkou roli béčkového důchodce Rutgera Hauera. Od poloviny filmu jsem se už nemohl dočkat závěrečnýho defilé pocitů, kde mě ani nepřekvapilo, že pomocný pilot se směje jako retard. Napodruhé se absolutně vyhnuli speciálním efektům, na které nebyly takzvané šlupky (peníze), takže výsledek není trapný, jen příšerně nudný. A Jorge Montesi, bude-li v této blahé činnosti pokračovat, zaujme čestné místo na mém piedestalu zarytých béčkařů. [0/10] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak sla turbulence dal je to lepsi a lepsi tohle je opravdu totalni parodie vazne to brat nelze ale zabava je to proste kralovska nevim jak komu ale ta hudba se mi libila a film radim celkove velmi vysoko v soutezi o nejvetsi zetkarskej ulet vsech dob jenom skoda ze nevznikla turbulence4 pri zachovani stoupajici kvalitni demence by to bylo dilo na 5 hvezd ()

Reklama

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách tak neuvěřitelně špatný film, že prorazil dno hodnocení a usadil se na 100 %. No,bavil jsem se ohromně. Naprosto debilní postavy pobíhají po letadle ve kterém hraje rocker metalový koncert (WTF?), nic co dělají nedává smysl a ještě k tomu internetový hacker, no prostě bomba, bombička!!! Scénář (jestli se tomu tak dá říkat) museli producenti snad vyvolat ze sedmého pekelného kruhu, určeného pro Z-kové filmy. Prostě tak špatný film, až je dobrý. Hodnocení filmu taky hodně pomohlo, že jej TV Nova nasadila na tu nejsvatější hodinu nejsračkovitějších braků, a to ve 3 ráno, kdy jsou u televize vzhůru buď alkoholikové, zhulenci, ztroskotanci nebo Petr Hapka. Výsledný efekt je ten, že se dostaví takový ten hřejivý pocit, kdy víte, že to co děláte je asi nejhorší možné trávení času, jaké se jenom dá představit. A to čas od času není špatné zažít. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, do jaké míry brát Turbulenci 3. - Heavy Metal vážně... Chvílemi si autoři drží sympatický odstup, takřka nadsázku (scéna z detektoru kovů), ale zakrátko ji zabijí zcela seriózně míněnými blbostmi (propašování pistole na palubu). Vycházeje z blackmetalové image (warpaint, obrácený krucifix...) a používaje jakýsi elektro-industriální metal ve stylu Ministry nebo Roba Zombieho (název heavy metal je tak nesmyslný) nám představují zvrácenost na druhou. Frontman Slade Craven (slade = údolí, craven = zbabělec), typický produkt "komercializace undergroundové hudby", pořádá koncert na palubě letadla mířícího z L.A. do Toronta. Netuší ale, že stroj pilotuje člen "satanské" sekty "Strážci brány", který má mezi posádkou komplice. Ti hodlají zneužít Sladeovy záliby v násilných koncertních stylizacích a též internetového vysílání z paluby (snaha dosáhnout 10.000.000 sledujících "oveček"). Sladeova hraná zvrácenost je konfrontována se skutečnou zvráceností sekty, která je vypodobněna přesně podle toho, jak "satanisty" vnímá neinformovaná veřejnost. Zdá se, že autorům šlo i o "myšlenku" - jak jinak vysvětlit rozpravy o poptávce po násilí (Slade: "Musíte dát lidem to, co chtějí.") a rock´n ´rollové image ("Slade musí hrát tvrdého rockera."). Naprosto směšným vyvrcholením je scéna, v níž frontman pilotuje letadlo, zahazuje obrácený krucifix (který pro něj stejně nikdy nic neznamenal) a prosí boha a pomoc. Nakonec se sblíží i letušky a "odpudiví" metalisté, všechno dobře dopadne... Tento film zcela postrádá napětí a styl, ale stojí za to podívat se na něj právě pro takovéto úsměvné nesmysly. "Brrr", jak říká Dáda Patrasová v Choking Hazard. Vedle banální metalové ikonografie (oblečení) pracují tvůrci i se sekundárními rysy tohoto hudebního stylu - přátelstvím mezi muzikanty, oddaným fandovstvím, které obnáší i házení spodního prádla po muzikantech či "typickou" vizáží fanynek (některé dívky připomínají "Suicide Girls", které proslavil mimo jiné klip Shake Your Blood projektu Probot). Hudbu složily především hororově-karnevalová skupina Dead By Day a thickliquid, kapela, která vychází z Wasp i Testament... Titulní roli ztvárnil John Mann, jehož vizáž využívají i jiné "temné" filmy jako Kočičí žena či Riddick: Kronika temna. vp 5.5.2005 ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Už Turbulence číslo 2 byla výplodem neobyčejně choré mysli, tady však člověku dochází slova! Většinu lidí muselo jistě motivovat samotné nastínění děje ať tady nebo třeba na novateletextu či jinde, ale málokdo asi čekal, že budou jeho představy splněny do písmene! Neuvěřitelně amatérská šílenost, na které marně hledám cokoliv, co by neodpuzovalo od obrazovky! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama