Reklama

Reklama

Tři týdny dovolené u moře, a já úplně sama. Poprvé po letech! Gordana Diklic tomu snad ani nemůže uvěřit. Jako úspěšná architektka a štastně rozvedená matka tří dospívajících dcer má na to ale přeci plné právo. Jenomže to by nesměli existovat muži! A sousedka, u které se projevila silná alergie na zvířata. Na JEJICH bernardýna Billa. A protože do hotelu psi nesmí, musí jim všem pěti stačit kemp. Ještě než se Gordana stačí u Jadranu zabydlet, přichází první „dobrá" zpráva. Exmanžel Milos dostal infarkt a přeje si ji vidět v bělehradské nemocnici. Tohle bude triumf! Pfff. Ten bastard měl jen slabší příhodu a hlavně ji toužil říct, že si bude brát náctiletou emigrantku, kterou právě poznal. Aspoň, že tu okouzlila kardiologa Ivana Sekulovice, který hned kvůli ní přiletěl k moři. Jenomže je tu taky milionářský JugoAmeričan Jovan 'Dzon' Dimitrijevic a Ana, Tanja a Milica, její tři dcery... (dopitak)

(více)

Recenze (5)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterých v té době zřejmě vznikalo velké množství. Rozvedený rodič, kupa dětí, vztah v nedohlednu. Typická kýčovitá atmosféra 80. let. Film je okořeněn několika opravdu vtipnými momenty, jinak si myslím, že nevybočuje z průměru. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

(Jen tak na okraj: nejen u Kusturici, ale už tady se kouká na Casablancu...) ...Sestry Tanja, Ana a Milica, ale hlavně jejich rozvedená matka se opřou do letní romantiky. Vlastně je to film dost pitomý, to komediální je hodně rozpačité a to romantické ještě rozpačitější, prostě po celou dobu na hranici trapnosti. Ještě mnohem víc než atmosféra parného léta z filmu od počátku čpí ovzduší 80. let, přirozeně vygradované ve scénu na diskotéce. Nic proti 80. létům, každá doba má svůj styl, ale hudba v tomto filmu mi připadala odporná. Ale měla bych se dostat k tomu, za co nakonec dávám ty svoje hvězdy. Tak třeba oceňuji, když je blbá scéna dokonale blbá, nikoli nepovedená, ale prostě krystalicky blbá. Dále uznávám, že je to film celkem zábavný. No, ale především: Stanislav!!!!!! Památná scéna začínající slovy: "Mami, tohle je Stanislav." mě shodila z křesla. To byste museli vidět. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že hlavní postavou je Gordana (Milena Dravić), a ne její slaďoučká dcera Ana (Ana Simic). Takhle jsou nápadníky poněkud starší, ale velmi zachovalí muži. Lítá se tu jugoslávskou aerolinkou od moře do Bělehradu, je tu kemp pod borovicemi, kulturista Standa, plešatý uhlobaron a hlavně Bořivoj Šurdilovič Šurda (Ljubiša Samardžić) z legendárního Horkého větru. Tady j o pět let starší a vypadá opravdu jako gentleman, jenom si ho musíte přestat představovat jako Šurdu. Velká komedie to není, ale jako letní retro obdoba našich otravných Účastníků zájezdu to poslouží dobře. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky na pláži v Jugošce. Nemůžu si pomoct. Tento blboučký film mne po celou dobu náramně bavil.... No a myslím, že příznačnější název by byl "Nije lako sa ženama".... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Příjemná jugoslávská komedie, která ve mně   evokuje vzpomínky na dovolené v Chorvatsku. Děj   se sice odehrává v osmdesátých letech, ještě   před velkými změnami v SFRJ. Scénky u moře   jsou neoriginální, problémy s kempováním,   komplikace se psem, medúzy, těžko vidět ve   filmu něco nového. Já jsem si vystačil s triem   mých hodně oblíbených   "jugoslávských" herců - Milenou   Dravič, Samardžičem a Živojinovičem. ()

Reklama

Reklama