Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný příběh jehož zpracování mě ovšem u srdce nechytlo a místo toho abych se o hlavní hrdiny bál a prožíval s nimi jejich neštěstí tak sem jim to úplně nevěřil. Celkem bych si tohle dokázal představit mnohem intenzivnější a ani ten kanibalismus mi tu nepřišel kdovíjak kontroverzní, ale spíš jako logická volba zoufalých lidí jako jejich jediná možnost přežití....65% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No jo, příznávám, že Alive není určitě tím nejlepším survivalem, který kdy byl natočený, ale je mým vůbec prvním viděným v dětských letech.....a jelikož se na mně nepodepsal úplně nejlíp, tak mi nedá ho nedoporučit v sekci dobrodružných nature survivalů, protože a) vypráví tragický příběh podle skutečné události, což za b) musel to být naprosto otřesný zážitek, a při představě, že bych sám měl zažít něco podobného, se mi zvedá kufr. Kdo neviděl, zkuste, mně se líbíl. Btw. vůbec si nevzpomínám, že tam hrál Hawke, uchál jeden! 85% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Přežít je film, který především bojuje o život sám se sebou. Po velmi působivé, a na tu dobu skvěle natočené letecké katastrofě, která možná doposud nebyla překonána, nastává propad v ději, je to dáno tím, že hercům jsem ani na chvíli nevěřil, že mohou pojídat lidské maso jako čokoládu, dramatu neprospěla ani častá modrá obloha, nebo ryzí romantika zasněžených And. Film by se dal rozdělit na tři dějství rozdělená oponou: letecká havárie-kanibalismus-lavina. Závěrečné zachránění, trocha emocí a opona padá. Za ojedinělý počin dávám 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní kanibalský survival obsahující velmi intenzivní ztroskotání letadla a zároveň uvíznutí několikačlenné skupiny týmu Rugby ve velmi chladném a mrznoucím počasí. Odvaha a vynalézavost nás vyloženě doprovází celý film a také film krásně znázorňuje fakt, že v přírodě přežijí jen ti nejsilnější jedinci. Většina členů mi byla sympatická a fandil jsem jim. Zasloužené čtyřhvězdí. 75% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

K filmům honosících se nálepkou "natočeno podle skutečné události" bývám často hodně rezervovaný. Nejenže si tím takový film vytváří obrovské divácké alibi, ale často potvrzuje i to, že divák nechce vidět film, ale příběh. Filmově tady nic moc zajímavého nenajdete, ale emocionální náboj a moralistické dilema přináší zobrazení této katastrofy ze své podstaty. Na dobrý film mi to ale nestačí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Havárie letu byla pochybením posádky letadla, která v domněnce, že již přeletěla za město Curicó v Chile, začala s povolením leteckého dispečinku klesat a měnit kurz směrem na sever. Ve skutečnosti se tou dobou let nacházel ještě v argentinském vzdušném prostoru a kurz letadla chybně pokračoval severně do pohoří And, kde došlo k havárii. Přeživší pilot po pádu letounu mylně (dle jeho přesvědčení) informoval pasažéry, že již přeletěli zmíněné Curicó. Po celou dobu přeživší věřili, že se již nacházejí na území Chile a směrem na západ za horami je již obydlené území Chile. Po překročení hor ušel Nando Parrado (Agustín Pardella) a Roberto Canessa (Matías Recalt) přibližně 65 km, než narazili na chilského pastevce Sergia Catalána (Ezequiel Fadel Hinojosa), jenž jim přivedl pomoc. Jelikož po celou dobu žijící věřili informaci o poloze od již zesnulého pilota, vydali se přes vrcholky hor touto západní cestou. Ve skutečnosti se směrem na východ do Argentiny od místa pádu nacházel necelých 30 kilometrů hotel, a to ještě přes vrcholy pohoří, které nebyly tak strmé, jako západní cesta. (Lars)
  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)

Reklama

Reklama