Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

Maq 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že realita byla mnohem drsnější. --- Četl jsem knížku o polárních výpravách v 19. století. Podobné situace - někam se dostali, a pak měsíce trčeli v hrozných podmínkách, bez možnosti úniku. Zima, hlad, nemoci, zranění, hygiena, ponorka. Děly se tam hrozné věci. --- Tohleto působí spíš jako prázdninové dobrodružství. Ti lidi si dokonce ani nelezou na nervy. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

O téhle katastrofě byla natočena spousta dokumentů a již roku 1976 hraný film (Supervivientes de los Andes od René Cardony). Tato verze se zakládá na románu "Alive" Piersa Paula Reada, takže je jasné, že by mělo jít především o studii chování člověka v těch nejtěžších situacích (Já osobně ten kanibalismus považuji za naprosto racionální čin), ale právě tady film selhává a zachraňuje ho jen autentičnost prostředí i "scénáře". ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tento film nahrála na VHS, mé nadšení opadlo v okamžiku, když jsem zjistila, že už se mi na kazetu nevešlo asi posledních 20 minut:) Takže, když po čase tento film opět dávali v TV, těšila jsem se, že jej konečně zhlédnu celý. I po čase jsem z něj měla stejný dojem, jako tehdy. Matně se mi pozdávalo, že je film znovu předabovaný, v čemž mě ujistilo závěrečné "v českém znění." A dabing byl také snad to jediné, co mi lehce "znepříjemňovalo" zážitek. Když někteří dabéři mluví více postav, a často ještě klidně i chvíli po sobě, dost to sráží celkovou atmosféru a nádech snímku. A zrovna v této Barrandovské verzi se vyskytoval Filip Švarc (jehož hlas mi už v mnoha případech začíná vadit) a Pavel Vondra (jeho hlas, jako jeden z mála zase patří k těm, které se mi asi nikdy nezalíbí). Každopádně je Přežít mrazivý příběh o tom, co by nikdo z nás nechtěl zažít. Někomu zde možná bude chybět větší drsnost, hloubka či šokující momenty, ale v celistvém výsledku se jedná o výborné dílo. Pokud by se mnou někde uprostřed hor hňáplo letadlo, chtěla bych tam mít borca jako je Ethan Hawke:) Svou vůlí a nezlomností by dokázal zvednout na nohy i skupinku fňukajících žáků na školním výletě, kteří si stěžují, že "už je moc horko," že "už nemůžou," nebo, že "do toho kopca prostě už nevylezou.":) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o lidské vůli s nádhernými scenériemi zasněžených mohykánů. Dnes jsem se vyjadřoval k podobnému filmu Útěk ze Sibiře. Oběma snímkům schází k dokonalosti cosi, čeho by snad dosáhli vzájemným splynutím v jeden celek. Každopádně, má-li podívaná Franka Marshalla něco navíc, pak jednoznačně Jamese Newtona Howarda. Jak on dokáže za pomocí hudby promlouvat k lidem je až neskutečné... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělé dobrodružné drama, na které se podívám vždycky rád zas a znovu. Film se na jednu stranu snaží co možná nejlépe vystihnout hrůzy, které museli ti lidi prožít ( pád letadla, smrt blízkých - přátel, lavina, hlad atd...) a na tu druhou v něm lze nalézt i spoustu humorných situací, které film do jisté míry odlehčují. Přece jenom jde o vyprávění jednoho z těch co přežili a ten si přece nezapamatuje jen to nejhorší..... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)
  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)

Reklama

Reklama