Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem si pamatoval, že mě nikdy moc nebavil, ale viděl jsem ho kdysi dávno, tak jsem nechtěl soudit a dal jsem repete. Bohužel jediné co se změnilo, že původní hodnocení zaokrouhlím ještě o hvězdu dolů. Neberu většině mých oblíbenců nadšení z tohohle filmu, ale pro mě po solidním úvodu už jen nudná rozvleklá záležitost co se táhla jak smrad a nezajímavé postavy u kterých mi bylo úplně jedno jestli to někdo přežije.20% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost silný příběh o tom, kam až mohou lidé dojít, aby zůstali naživu. Film vypráví o letadle uruguayských rugbystů, kteří v roce 1972 ztroskotali v Andách. Dlouhých více než 70 dní museli čekat na záchranu. Ne všichni to samozřejmě přežili. Poměrně krátké době jim došlo jídlo, takže jim nezbylo nic jiného než sníst mrtvé přátele. To ale asi není to nejzajímavější na celém filmu. Je to spíš to, kolik úsilí museli vynaložit, aby se odtamtud dostali. Smekám před nimi. "Já nechci umřít!" ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Přežít tenhle film se mi podařilo jen díky utkvělé myšlence, že tím adekvátně uctím památku všech lidí, kteří tehdy v Andách zahynuli. Je to neuvěřitelně táhlé, nudné a přestože se jedná o velice silný námět, je zpracován až trestuhodně povrchně. Za světlé body v něm považuji jen prvních a posledních deset minut. Vše mezi tím mi splynulo v jednu jednotvárnou a lehce zašedlou kouli sněhu. Když i motiv s morálním dilematem zda jíst či nejíst hýždě svého kamaráda zvládnete na jedno zívnutí, je asi něco špatně. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by snad ani zvrhlý mozek scénáristy nevymyslel... to se prostě muselo stát. Klobouk dolů před těmi kluky, muselo to být dost strašné. Nejvíc mě šokovalo, že to maso jedli.... syrové. Nevím proč, ale tak nějak jsem si představovala aspoň nějakou tepelnou úpravu... no nic, raději se v tom nepitvat a už vůbec nepřemýšlet, jak by se člověk zachoval v jejich situaci. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si knihu, kterou napsal Piers Paul Read, a film je proti tomu hodně slaboučkej čajíček. Z filmu jsem měl pocit, jak tam všichni táhli za jeden provaz, a že to vlastně zase až taková hrůza nebyla. Při čtení knihy se mi až dělalo fyzicky špatně a běhal mi mráz po zádech. Kromě toho, že tam panovala hodně mizerná nálada a v jednom kuse tam měli mezi sebou různý rozbroje, hádky o maso, o cigarety a podobně, tak je tam taky do podrobností vylíčeno, jak přežívali v letadle namačkaný jeden na druhýho takovym způsobem, že si nemohli při spaní ani pořádně lehnout. A jako bonus tam přijemnou atmosféru dotvářely všudypřítomný hovna, hnis, krev z hemeroidů a podobný chuťovky. Taky to pojídání lidskýho masa ve filmu vypadá docela esteticky. Podle knihy z mrtvol sežrali naprosto všechno včetně hnijících střev, mozků nebo varlat. Kniha rozhodně neni pro osoby se slabym žaludkem. Dále je ve filmu hodně zjednodušená ta cesta k záchraně. To vypadá, že vylezli na vrchol hory a bylo prakticky hotovo. Ve skutečnosti jim to trvalo 10 dní a ten jeden dostal po cestě navíc sračku jak bič, takže horko těžko se k tý záchraně vůbec dobelhal. Samozřejmě chápu, že do 2 hodin nejde nacpat toho tolik jako do knihy, která má asi 250 stránek, ale film je opravdu hodně osekanej o důležitý věci a naopak si tam zase nějaký dramatický události tvůrci přidali. Jinak pokud knihu neznáte, tak film ujde. Pokud jste knihu četli, film je naprostá ztráta času a působí spíš jako parodie. Jinak herecký obsazení je celkem krize a postavy se mi pletly mezi sebou. Trochu z tý nevýrazný šedi vyčnívá Ethan Hawke a Illeana Douglas. Johna Malkoviche nepočítám, ten je tam minutu na začátku a pak minutu na konci. Radši se podívejte třeba na tento dokument. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)

Reklama

Reklama