Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

O téhle katastrofě byla natočena spousta dokumentů a již roku 1976 hraný film (Supervivientes de los Andes od René Cardony). Tato verze se zakládá na románu "Alive" Piersa Paula Reada, takže je jasné, že by mělo jít především o studii chování člověka v těch nejtěžších situacích (Já osobně ten kanibalismus považuji za naprosto racionální čin), ale právě tady film selhává a zachraňuje ho jen autentičnost prostředí i "scénáře". ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre tento film. Za jedno je to kvôli Ethanovi, ktorý ma svojím herectvom pravidelne baví a za druhé je to z dôvodu samotného príbehu. Ten ma dosť dojíma. Je krutý, drsný a samozrejme veľmi reálny. A mám pocit, že táto adaptácia sa tejto realita dosť priblížila. Aspoň ja som to zdesenie prežíval naplno. /11.1.2009 - vynikajúco to na mňa funguje aj na tretie zhliadnutie!/ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Přežít je film, který především bojuje o život sám se sebou. Po velmi působivé, a na tu dobu skvěle natočené letecké katastrofě, která možná doposud nebyla překonána, nastává propad v ději, je to dáno tím, že hercům jsem ani na chvíli nevěřil, že mohou pojídat lidské maso jako čokoládu, dramatu neprospěla ani častá modrá obloha, nebo ryzí romantika zasněžených And. Film by se dal rozdělit na tři dějství rozdělená oponou: letecká havárie-kanibalismus-lavina. Závěrečné zachránění, trocha emocí a opona padá. Za ojedinělý počin dávám 70% ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by snad ani zvrhlý mozek scénáristy nevymyslel... to se prostě muselo stát. Klobouk dolů před těmi kluky, muselo to být dost strašné. Nejvíc mě šokovalo, že to maso jedli.... syrové. Nevím proč, ale tak nějak jsem si představovala aspoň nějakou tepelnou úpravu... no nic, raději se v tom nepitvat a už vůbec nepřemýšlet, jak by se člověk zachoval v jejich situaci. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost silný příběh o tom, kam až mohou lidé dojít, aby zůstali naživu. Film vypráví o letadle uruguayských rugbystů, kteří v roce 1972 ztroskotali v Andách. Dlouhých více než 70 dní museli čekat na záchranu. Ne všichni to samozřejmě přežili. Poměrně krátké době jim došlo jídlo, takže jim nezbylo nic jiného než sníst mrtvé přátele. To ale asi není to nejzajímavější na celém filmu. Je to spíš to, kolik úsilí museli vynaložit, aby se odtamtud dostali. Smekám před nimi. "Já nechci umřít!" ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)
  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)

Reklama

Reklama