Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Tremont je osmasedmdesátiletý muž, jehož veškeré životní radosti a strasti pevně drží v rukou jeho manželka Bette. Od ranní snídaně přes nákupy a sledování televize až po převlékání do pyžama. Jednoho dne však odvezou Bette s infarktem do nemocnice. O Jakea se musí postarat jeho syn John, úspěšný manažer, který se na svou novou pozici napřed dívá jako na přítěž. Když se Bette konečně zotaví, je už z Jakea docela jiný člověk, samostatný a kypící energií. Pak se John od lékařů dozví, že jeho otec má rakovinu prostaty. Prosí je, aby o tom otci neříkali, protože ví o jeho panické hrůze z nemoci. Ošetřující lékař ale nedá na jeho prosby a Jake upadne do kómatu. John si po hádce s nemocnicí bere svého otce do domácího ošetřování a najde mu jiného lékaře. Jake se nakonec z kómatu téměř zázračně probere, po rakovině ani stopy, a začne užívat života plnými doušky. Bette, která byla zvyklá na úplně jiného muže, je z Jakeovy proměny vyděšená. Vše nakonec vrcholí bouřlivou hádkou u rodinné večeře... (TV Nova)

(více)

Recenze (28)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Měli si víc pohrát s castingem- místo Dansona by se mi v té roli líbil někdo, kdo se Lemmonovi aspoň trochu typově podobá. V Hollywoodu by to nemusel být až takovej problém. Jinak ten vcelku banální příběh opět ozvláštnili jakousi vzácnou diagnózou. Rozšířili mi tím obzory, ale přišlo mi to zbytečný. Už jen to synovo odhodlání být tátovi nablízku v posledních měsících jeho života na úkor všeho ostatního je samo o sobě dostatečně nevšední a mně osobně by to na film stačilo. ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

TÁTA je příjemný rodinný film o životě i umírání. Tvůrci dokázali bez smutku přenést děj i přes neradostná místa, což mi připadá hodně nezvyklé. Jack Lemmon hraje svou roli vynikajícím způsobem. Zejména díky němu je možné napsat, že film za 30 let vůbec nezestárnul a na rozdíl od mnoha filmů té doby je stále současný. Téma stárnutí a vyrovnání se s ním je i dnes aktuální. Režisér k tomu přidává ještě smíření otce Johna se synem, který vyrůstal mimo jeho péči a má o svém životě jiné představy než otec a komediální část, která je místy opravdu vtipná. Dobře odehráli své role i ostatní, zejména Ted Danson a Olympia Dukakis. 95% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ke konci už to bylo trochu moc na hraně, ale jinak to byl film o věcech pozemských, malých i velkých s kterými se můžeme v životě setkat. Kevina jsem málem nepoznala, ještě trochu delší vlasy a je to Pablo ze seriálu Narcos jak vyšitej. Totéž bylo s Ethanem, tady mu bylo krásnejch devatenáct........a o Jackově vynikajícím hereckém výkonu nemluvě a.......a......a ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Žial film nenaplnil moje očakávania. Čakal som viac humoru menej sentimentality a dramatičnosti . Film bol dlhý rozvláčny, Ted Dansom bol na môj vkus príliš neosobný, jeho pôsobenie vo filme mi bolo také - nijaké pripadalo mi cudzie. Rozhodne sú filmy a hlavne neamerické s touto témou lepšie, ako tento americký sladký sentiment. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Neříkej mi mami, Mario, já ti taky neříkám synu !!" - "Nebuď na mámu tak hodný, zlato, nebo ji to zabije.." ;) Tak možná nakonec nejsem v jádru až tak velký cynik..;) Na tenhle uplakaný a naivní špek Goldbergovi skočím kdykoliv znovu a nesmírně rád, kdyby už jen kvůli naprosto famóznímu Jacku Lemmonovi.. A když tomu pan doják, jako vždy výtečný James Horner, místy šlape na krk jako smyslů zbavený, jeden má co dělat, aby nemusel sahat po kapesníku.. Moje velké osobní guilty pleasure z hodně nečekaných vod.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bostonu (Massachusetts, USA). (SONY_)

Reklama

Reklama