Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film, který odsuzuje válku tím, že sbližuje nepřátele (koulovačka ve sněhu je nejvíc). Snad v žádném jiném válečném filmu nezažijete, aby americký, umírající voják litoval padlé Němce., každopádně v dané chvíli je litujete taky, stejně jako Američany. Film místy silně připomíná Šťastné a veselé, jediné, co mu z mého pohledu ubírá na kvalitě je jeho tak strašně specifický look z devadesátých let, když pak k tomu přidáte první polovinu filmu, vyjde Vám celkový dojem, že se díváte na Věřte nevěřte o delším, byť o dost kvalitnějším díle. Právě díky tomuto vzhledu působí film místy dost lacině, přesto se neodvažuji snížit hodnocení, protože minimálně za pozornost tenhle počin rozhodně stojí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Do Berlína už toho Američanům moc nezbývá. Všichni už se nemůžou dočkat až válka skončí. Vánoce 44 na krku a nechce se bojovat. Ztracená varta uprostřed lesů, setkání s oddílem Němců, kteří střílet už také nechtějí. Válečný film, který ale není ani tak o válce, jako o partě kluků v jednom baráku, vazbách mezi nimi. Vlastně protiválečné drama o rozkladu všeho co bylo před válkou, ztrátě hodnot a tak. Zvláštně podáno ovšem. 70% ()

Reklama

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Pro mne jeden z nejlepších válečných filmů. Hlavním důvodem je fakt, že se totiž nesnaží být válečným filmem. Zároveň pro mne jeden z nejsmutnějších snímků vůbec. Lidskost, morálka a krutost války jsou hlavní aspekty a pilíře této velmi silné záležitosti. Buďme vděčni, že se na válku můžeme pouze koukat v televizi či v kině, nemusíme to svinstvo zažívat na vlastní kůži a hlavně se takto můžeme mnohému přiučit a poučit, abychom se oné realitě případně vyhli...doufejme. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film dostal prilis vysoke hodnotenie pre mna a ja si myslim, ze film vo vsetkych ohladoch neni taky kvalitny, aby ma okuzlil. Pocas celeho filmu sa toho moc nic nedialo a na akciu mozete rovno zabudnut. Zdlhavy priebeh filmu mi dost prekazal a rozvazovanie vztahov medzi vojakmi ma dost nudili, lebo to nikam neviedlo. Trapna gulovacka medzi amikmi a nemcami bola troska od veci, asi film chceli spestrit komedialnym vplyvom, ktory bol podla mna uplne zbytocny. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

[24.8.2009] - Jak jsem o tomhle filmu neslyšel a dozvěděl se o něm v podstatě náhodou, takové to bylo překvapení. Nudnější první polovina z hlídání obsazené prázdnoty přetnutá naprosto, ve válečných filmech a v dané situaci, nečekanou "akcí". Další polovina už byla mnohem lepší (a smutnější). 4* za možná až trochu moc dlouhý film. Ale na válečnou bitvu ze zákopu už asi nezapomenu :D Schlafe gut, skopčáci! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Produkce zvažovala natáčet na franzousko-německých hranicích nebo v Polsku. Z důvodů snižování nákladů se natáčelo v Utahu. (mi-ib)
  • Sídlo mělo pouze tři stěny a bylo postaveno v odlehlé oblasti. (villain)

Reklama

Reklama