Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

ad 

všechny recenze uživatele

škoda toho zbytečně nevěrohodného a evidentně z prstu vycucaného závěru... být jiný, byl by zážitek z této cynicky kruté hry (která samozřejmě patří daleko více na jeviště než do filmu) určitě intenzivnější.. Ale i tak nelze než smeknout, především před všemi herci, kteří ze sebe vymáčkli maximum (a pokud ne, jenom dobře :) )... ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočená scénka z jednoho motelu, která v podání těchto herců rozhodně zabavila. Příběh rychle graduje a postavy začínají odhalovat svá pravá já. Natočené je to trošku jak nějaký studentský film, ale po chvilce si na to člověk zvykne a začne se hlavně zaměřovat na skvělé dialogy a přesvědčivé herecké výkony. ()

Reklama

Toj 

všechny recenze uživatele

Já se bavil! Vlastně si plně nevybavuji, kdy mě nějaký film tak bavil, tak nakopnul a potěšil... Možná jsem přespříliš ujetý na tenhle typ filmů, kde se víceméně dodržuje trojjednota (interview, provaz, dvanáct, 12 rozhněvaných, telefonní budka...), možná to znamená, že bych neměl ztrácet čas s filmem a víc chodit do divadla (jistě by mnoho filmových teoretiků přitakalo, protože film je přece od toho, aby plně využil své možnosti a od divadla se maximálně odlišil) a možná prostě dokážu ocenit kvalitní nezávislý komorní drama, s propracovanou psychologií a naprosto úžasnými hereckými výkony. Ethan byl geniální, Uma jakbysmet a ten legrační mužík z Dr. House sice působil stejně jako v seriálu, ale na škodu to taky nebylo... Chápu, že leckdo mohl být otrávený z dlouhých odstředivých dialogů (některé druhy otázek museli padnout snad stokrát), ale že postava odpoví vyhýbavě neznamená, že z toho divák nic nema - naopak! Přes (nebo právě pro něj) svůj minimalismus na mě film zapůsobil neskutečně pravdivě... Doufám, že narazím ještě na mnoho podobných... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledování jsem si říkala, že největším požitkem pro mě nejspíš bohužel bude detail na kalhoty si sundávajícího Ethana Hawka a zuby jeho a RSLeovy. Celý film se ale pěkně nenápadně vyvíjel a čím dál tím víc mě k sobě připoutával - obě postavy se najednou rozkuklí do obludných rozměrů a já najednou ani nevěděla, kterého mám milovat víc (protože jsem divná). Takže velmi příjemné překvapení. Ještě chvilku a budu snad přemýšlet, že tomu dám pětku. (Po bezesné noci přemýšlení - už je tam.) Tichá voda břehy mele. "What do you mean 'How'?" ♥♥♥ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, zprvu dva, později tři herci vedoucí dialog o zdánlivě všedních věcech, který přeroste v nepříjemnou hádku o tom, kdo spal s kým. I přes svou spontánnost působí Přiznání stále jako dobře promyšlený film, ne jako bezprostřední záznam jednoho setkání. Téměř neomezených možnosti improvizace si užívá hlavně Ethan Hawke, akorát se jako zkouřený chová ještě před tím, než se zkouří. Kdyby něco podobného kolovalo po internetu jako setkání tří celebrit po letech pořízené tajnou kamerou, jednalo by se o lákavou kuriozitu, takhle je to jeden z těch méně zdařilých Linklaterových experimentů s filmovým vyprávěním. 60% Zajímavé komentáře: kleopatra, Radko, RAiken, arkie ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se nenatáčel v opravdovém motelovém pokoji, jak se často uvádí. Stephen Beatrice byl pověřen pečlivým sestavením co nejautentičtěji vypadající kulisy - výsledný "pokoj" tak obsahuje vybledlé obdélníky na zdi, které prozrazují chybějící obrazy, nebo záclonu vystříhanou podél klimatizace. (Morien)

Reklama

Reklama