Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadnym stabilným čitateľom dobrodružných románov, každopádne Biely tesák Jacka Londona je beletristickou klasikou. Vzniklo tak veľa jej filmových adaptácií, že sa mi to už ani nechce rátať (viď. OSTROV POKLADOV či BÚRLIVÉ VÝŠINY) a táto je síce len ďalšou v poradí. Zato poctivou (a od režiséra POMÁDY). Značka Walta Disneyho síce predznamenáva absenciu krvi, sexu, nadávok a „ostrejších hrán“, na strane druhej je zárukou kvalitného finančného zázemia, takže nie je núdza o pôsobivú výpravu, dobré akčné scény, kvalitnú prácu so zvieratami a sem-tam zakopnete o mladú hviezdičku (Ethan Hawke) a ešte nečastejšie o starú známu tvár (Bror zo SPOMIENOK NA AFRIKU). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Já se až divím tomu, že je to tady v modrý barvě, přitom tenhle film má v podstatě vše, co od takovéhoto příběhu čekáte. Nádherná krajina, kdy na vás každou minutou dopadá zimní atmosféra konce 19. století. Výborná práce se zvířecími miláčky (zdravíme digitální Volání divočiny). Dobré herecké výkony lidských herců v podání několika známých tváří. A to vše lemované lehce naivním, ale velmi pozitivním příběhem, který každého zahřeje na duši. A Zlaté schody bych si vážně nepřál zakusit, ale kdo ví, pro to zlato... ()

Reklama

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem dala 3 hvězdičky, ale teď zpětně měním na 4, ze dvou důvodů: Za prvé, hudbu k tomuto filmu od neuvěřitelného Basila Poledourise poslouchám téměř každý den a za druhé, je to přece Bílý tesák, knize, kterou mám tak ráda se to sice moc nepodobá, ale je to svoje a zachovává to hlavní myšlenku, lásku, která zvítězí nad nenávistí, věrnost, která zvítězí nad svobodou a vůle žít, která často vyhraje i nad smrtí... ()

Verja 

všechny recenze uživatele

Krásné a povedené zpracování. Hudba, kamera, záběry přírody, napínavé a dojemné scény, lidské i zvířecí herecké výkony na jedničku. Kdo má dobrodružnou duši, tenhle film jej nezklame. Jen jedna drobnost mi tam nesedla. Bylo znát, že Tesák má podobu v nejméně dvou psech, "podrážděná a vzteklá" verze měla poněkud světlejší srst a štíhlejší vzezření než "hodná a ochočená". I přesto plný počet hvězd! ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Trapárna. A JED v prohlášení na konci ''White Fang played by JED'' má být zkratka pro více jmen nebo co? Protože mám dojem, že psi pro White Fanga záporňáka a White Fanga kladňáka byli až směšně rozlišitelní. Vůbec je akce se psy hrozně blbě udělaná, většinou se na to člověk dívá s pozdviženým obočím a to vás to má dojímat. Co mi ovšem vadilo úplně nejvíc, je nerealisticky vykreslená povaha Bílého tesáka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Z filmu je patrné, že filmaři použili více vlků, kteří hráli Bílého tesáka. V některých scénám se mění barva jeho očí ze šedozelené na hnědou. (MartinM)
  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama