Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

majo25 

všechny recenze uživatele

Jasná inšpirácia až kopírka kultovými Čeľusťami, ešte aj veľkosť žraloka je podobná. Animal triler z talianskej produkcie sa sprvu netvári vôbec zle, scény pod vodou spolu s hudbou sú celkom fajn, žraločie krváky rovnako, sympaťák v Franciscus v hlavnej roli. Tunajšie nižšie hodnotenie som pochopil až vtedy, keď žralok začal trepať hlavou o skaly, aby sa zosunuli na potápačov. Taliani totiž obdarili svojho (veľkého bieleho) žraloka nevídanou inteligenciou, čo u mňa zákonite vyvolalo posmešný úšklab. Obrovský žralok útočí nielen na motorové člny, ale aj na helikoptéry a móla. Nuda to síce nie je, ale o nedotiahnuté detaily (napr. veľkosť umelého žraloka nad vodou a živého pod vodou) a logické nezmysly núdza tiež nie je. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Připluje žralok, sežere pár lidí. Lidé se naštvou, začnou žraloka lovit těmi nejméně pravděpodobnými způsoby. Ten se nasere, zasype (ano, čtete dobře) pár lidí v jeskyni a sežere nějaký ten vrtulník. Hrdinova rodina v ohrožení. Prostřihy mezi skutečným živým žralokem a umělou maketou zrovna moc nesedí, ale docela dobře se na to kouká a ten umělý žralok je docela v pohodě. Zápletka naprosto tuctová, ale ono zase v podobných případech o tu zápletku moc nejde. Holky jsou tu pěkný, podvodní záběry taky, žralok je fajn. Na film se kouká docela dobře. Že v něm prakticky chybí krev (ve filmu, kde žralok žere lidi!!!) mi vlastně došlo až někde v závěru. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbila velice dobrá jízda na začátku při doprovodu docela obstojné muziky. Jinak bych film zařadil do podprůměrných žraločích filmů, a to hlavně díky špatnému ztvárnění mořského zabijáka. Jinak ale jde o odpočinkový film, který je plný komických prvků a pokud nejste moc nároční, budete se bavit. Škoda jen, že ve filmu nehraje žádná pěkná herečka. Navíc mi tady chyběly krvavé scény. Až ke konci se tam objevilo pár trhacích scén, ale jinak to vypadalo, že žralok narazil na samé chudokrevné oběti. Voda se nebarvila do ruda, ani žádná krev nevystříkla obětem z úst no prostě nuda. Na druhou stranu musím říct, že několikrát se filmařům povedlo udělat velice příjemnou atmosféru, která byla doprovázena celkem slušnou hudbou. Bohužel to co nejvíc zdobilo původní Čelisti (hudba při útoku žraloka) to tady chybělo --- bylo jednoduše ticho. Kopírování scén z Jaws 2 je zcela zřejmé, stejně jako kopírování tohoto filmu v Jaws 3. Jak to vypadá, tak si jednoduše autoři žraločích filmů vypomáhají navzájem. ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

Škoda, nepovedlo se. Je prostě jasně vidět, že ten žralok je gumovej. SPOILER! Je to vidět třeba v tý scéně po masakru s windsurfingem, kdy ten žralok sežere toho chlapa s megafonem. KONEC SPOILERU! Viděl jsem sice málo žraločích hororů, ale tohle je určitě jeden z nejhorších. Útes smrti (o Čelistech samozřejmě nemluvím) je stokrát lepší než tahle kokotina. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ta malá, roztomilá rybička s nepřítomnýma očima už zřejmě nepřestane filmaře od dob Čelistí fascinovat a pokoušet. Poslední žralok celkem okatě vykrádá Spielbergův megahit (i zde je utržené molo), ale tento italský pokus na božského Stevena prostě nemá a to ani po stránce dramatické, příběhové či technické. Žralok v tomto snímku vypadá jako gumový balón, který se akorát umí vertikálně zvednout z vody a všechny tyto tupé útoky působí velice komicky. Záběry na tuto bystrou hlavičku jsou střídány záběry z nějakého dokumentárního snímku, který má úplně jiné zabarvení a je na něm znát, že byl natočen na méně kvalitní film a párkrát se tu objeví záběr na miniaturní modýlek, jehož souboj s vrtulníkem je vyslovená lahůdka. Stejně tak, když tato loutka zasypává vchod do jeskyně. Herci jsou mizerní a jediné, co překoná jejich mizerné výkony je naprosto tupý scénář. Přesto jsem se u filmu náramně bavil (smál), takže si 2* zaslouží. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Film sa tešil dobrému ohlasu aj v Taliansku, kde sa stal 72. najlepšie zarábajúcim filmom sezóny 1980–1981. (Raccoon.city)
  • 5. marca 2013 vydala spoločnosť RetroVision Entertainment film na DVD, čo znamenalo vôbec jeho prvé oficiálne domáce vydanie v Spojených štátoch. Film obsahoval zreštaurovaný obraz a k bonusom DVD patril krátky dokument Great White: The Legacy – 30 Years Later a vzácne kino trailery. Z DVD bolo vyrobených iba 500 kópií a dalo sa kúpiť iba online. (Raccoon.city)
  • Snímek byl v Japonsku uveden na video pod názvem Jaws Returns, přičemž font písma byl totožný s tím, jaké se objevilo v sérii Jaws. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama