Reklama

Reklama

Lost Hearts

(TV film)
Mysteriózní
Velká Británie, 1973, 35 min

Obsahy(1)

Mladý sirotek Stephen (Simon Gipps-Kent) je poslán ke svému podivnému, mnohem staršímu bratranci na odlehlé venkovské sídlo. Jakmile se tam Stephen ocitne, zažívá strašlivé sny, v nichž vidí mladou dívku a chlapce, kterým chybí srdce. (JasonCZ)

Recenze (4)

fragre 

všechny recenze uživatele

A zase, atmosféra je vybudována působivě. Jinak, pěkný útěšný duchařský příběh o tom, že smrtedlné hříchy budou potrestány již v tomto životě, což většinou neodpovídá realitě. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Zase ďalší príbeh od majstra M.R.Jamesa.Veľmi divný pohľad je na deti s dlhými nechtami a dobrá atmosféra.Ako všetky príbehy od tohoto majstra horrorových poviedok,aj tento je bez akýchkoľvek násilnosti.Zručne urobený snímok o pomste zavraždených detí.Naoko veľmi príjemný ,starý a láskavý pán je v skutočnosti muž ktorý túži po nesmrteľnosti a k tomu potrebuje tri srdcia od detí.Pekná,aj keď krátka strašidelná historka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ghost Story for Christmas 1973. Na plné hodnocení to sice úplně není, ale vezmu-li to v rámci cyklu, tak jiné hodnocení nepřipadá v úvahu. Dost možná nejlepší povídka M. R. Jamese je opravdu špičková klasická viktoriánská duchařina s výborným nápadem a tohle zpracování jí diky opravdu mimořádně působivé atmosféře, výbornému obsazení a době vzniku v letech sedmdesátých (což samo o sobě fakt dělá hodně) posouvá ještě o něco výš. Opravdu výborná záležitost s perfketní hudbou a skvělou režií - takhle má vypadat zhmotnělá anglická duchařina! Fakt výborná záležitost a medvědí služba pro už tak skvělé Jamesovy povídky. 90 %. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

LOST HEARTS (2007), 56 minut - režie Patrick Amery, v hlavní roli Julian Mohn- Stephana Eliotta,(* 1995, Německo).dále hrají Steve Raymonth (Mr.Abney), Sarah Whitehouse (hospodyně), Glyn Wade (zahadník), Bryn Whitmore (Giovanni), Danielle Whitmore (Phoebe). Novější verze již několikráte zfilmovaného příběhu o chlapci, který přijíždí ke svému strýci a má mít za tři dny 13 let, tedy dobu, kdy je nejvhodnější čas vyříznout mu srdce - to je výchozí pointa filmu. Pochmurná atmosféra filmu umocněná strašidelnou hudbou graduje s přibývajícími minutami, vynikající výkon hlavního hrdiny, vtahující děj, film mne překvapil a dávám mu 4****. ()

Reklama

Reklama