Reklama

Reklama

Tátova holka

(TV film)
  • Velká Británie Daddy's Girl

Obsahy(1)

Deset let žije Emma jen se svým otcem. Bylo jí pouhých sedm, když ji její matka navždy opustila. Ne proto, že by ji neměla ráda. O tom ji alespoň táta celá ta léta ujišťuje. Zatoužila prostě žít jinak, jinde, životem, který není zrovna vhodný pro malou holku. Ne že by Emmě máma nechyběla. Jenomže čím je dospělejší, tím víc si uvědomuje, že člověk asi nemůže mít všechno. A její táta dělá všechno, aby jí tu ztrátu vynahradil. Žijí jeden pro druhého a je jim tak dobře. Tedy lépe řečeno: žili tak až do nedávna. Do chvíle, kdy do jejich společného života vstoupil vetřelec v podobě tátovy kolegyně z práce. A Emma nechápe, proč by se najednou měla o tátu dělit. A proč by někdo jiný měl zaujmout mámino místo. Co kdyby se třeba chtěla vrátit? Pravda, deset let o sobě nedala vědět, ale to ještě neznamená, že nežije. Nebo znamená? Co když se jí něco stalo? A jak to vlastně tenkrát s tím jejím náhlým zmizením bylo? Proč celá ta léta Emmu pronásledují děsivé noční můry? A Emma ví, že se těchto otázek už nezbaví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Juto 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po zmiznutí svojej matky začne mať 17-ročné dievča o udalosti znepokojujúce myšlienky. Príbeh sa snaží byť spletitý, ale pričom zostáva nejednoznačný, no postupom času sa stáva čoraz viac vykonštruovaným. Záver je úplne smiešny. 4/10 ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborné, citlivě pojednané drama o nenapravitelnosti jednou (byť spíše něšťastnou shodou okolností neúmyslně) vykonaných zlých skutků a marnosti z poznání pravdy. A co je nakonec lepší? Žít v nejistotě z doměnek a falešných nadějí, nebo poznat smutnou pravdu, která však, ač přinese jisté očištění, vyústí stejně jen v další tragédii... Takový typicky (britsky ;-) evropský, střízlivě natočený a civilně odehraný komorní film s příběhem, kterému prostě uvěříte, kterému ta >televizní< produkce vůbec nevadí... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama