Reklama

Reklama

Le Tempestaire

Krátkometrážní / Drama
Francie, 1947, 22 min

Recenze (5)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Belle-Île-en-Mer (Krásný ostrov v moři), nynější letovisko, které se kdysi zalíbilo i Sáře Bernhardtové, je dějíštěm krátkého, poměrně stručně podaného příběhu (minipovídky) o námořnících, vyjíždějících na lov sardinek, manželce jednoho z nich, mající obavu o osud svého muže a tišení bouře pomocí křišťálové koule (ta se utiší prostým puštěním části filmu pozpátku) - nicméně pěkný a pohledný film. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Tak trochu předchůdce Petersenovy Dokonalé bouře, ale s trochou magie a koncem, který... neprozradím. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Jean Epstein sa nechal uniesť zábermi rozbúreného mora, takže vo výsledku je film príliš zdĺhavý... ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Za pozornost stojí v téhle tenké historce s nadpřirozeným prvkem jen krajina, v níž se natáčelo, a záběry rozbouřeného moře, kterých je opravdu víc než dost. Motiv titulního "tišitele bouří" si možná vymyslel sám Epstein;  někde jsem četl nebo slyšel, že onou "věšteckou koulí" byla ve skutečnosti běžná rybářská pomůcka - takové skleněné plováky se prý kdysi přivazovaly k okrajím sítí nebo pastí. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zápletka, kde pověrčivá žena musí pomocí magických praktik zachránit svého skeptického muže před smrtí v rozbouřeném moři, je sice příjemná, ovšem to by se nesměl Epstein nechat tak okouzlit záběry na moře, že s nima pak zaplácá dobrou polovinu filmu a díky tomu se člověk po většinu času bohužel dost nudí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama