Reklama

Reklama

Něžné sestřenice

  • Francie Tendres cousines (více)

Obsahy(1)

Zanedlouho patnáctiletý Julien tráví léto roku 1939 v rodinném hotelu na jihovýchodě Francie. Více než krásy okolní krajiny ho však zajímá jeho o něco starší sestřenice Julia. Ta však Juliena přehlíží a nechává se svádět Charlesem. Charles je však již zadaný Julienově starší sestře Claire. O Juliena usiluje Juliina mladší sestra Puone, tedy také Julienova sestřenice. Po vypuknutí války muži odcházejí do armády. Jejich odchodem se Julienovo postavení v očích žen náhle změní. Julien je sice ještě velmi mladý, ale je to přece jenom muž, a proto mu to dávají ženy také znát. Julien se se svou novou rolí rád ztotožňuje. Získá nakonec i svou vysněnou starší sestřenici Julii? (Siegmund)

(více)

Recenze (12)

mira007 

všechny recenze uživatele

Čtrnáctiletý Thierry Tevini jako Julien, který objevuje poeticky romanticky erotično na idylickém francouzském venkově, kde zůstal jako jediný chlap, když ostatní odtáhli do války. Nevím jak by se to točilo dneska, aby se před čtrnáctiletým hercem producírovali nahý herečky a točili se muchlovačky nicméně tenhle film mi evokoval český Helimadoe, což bylo něco podobně poeticky jakože erotického, ale i to mi přišlo neskutečně nudné. Pro milovníky letní atmosféry , kteří nepotřebují děj. ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná, jemně erotická oddechovka o milostném dospívání patnáctiletého Juliena (Thierry Tevini), který je zamilovaný do své o rok starší sestřenice Julie (Anja Schüte). Nejdříve si ho ženy a dívky na rodinném statku moc nevšímají, ale pak začne válka a všichni dospělí muži odejdou na frontu... ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Leto 1939, 2. svetová vojna je na spadnutie, v rádiu je počuť Hitlerov hlas a v provincii Provence zatiaľ prebieha kľudný mierový život. Nepohne s nimi ani 1. september a prepadnutie Poľska, aj keď vtedajšie mocnosti Francúzsko a Británia 3.9.1939 vyhlásili vojnu Nemecku, ani jeden z nich nezačal významnejšie operácie. Zastaralé mobilizačné mechanizmy francúzskej armády sa rozbiehali príliš pomaly. Nakoniec po 15 dňoch mobilizačného trápenia sa 9 francúzskych divízii pokúsilo dostať na poľské územie ale neúspešne. A tak operácia „Cár“ skončila skôr, ako začala.Toto obdobie bojov od 3.9.1939 až do 10.5.1940, bez veľkých bitiek, išlo len o pár potýčok medzi prieskumnými hliadkam bolo úplne pasívne. Západné mocnosti viedli tzv. „Čudnú vojnu“ alebo „Predstieranú vojnu“ alebo „Vojnu po sediačky“ respektíve „Smiešnú vojnu“ toto všetko sú prívlastky fázy bojov na západnom fronte na začiatku 2. svetovej vojny. Ale späť k filmu, keď došlo k všeobecnej mobilizácii, vyprázdnili sa domy a hospodárstva od schopných chlapov a tak úlohu vo všetkom prevzali dorastenci. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co na tomhle chcete kritizovat? Kouzelný film o dospívání, erotice, létě a sexu, navíc z mého nejmilejšího období, meziválečné Evropy. Něco mezi Saturninem a Helimadoe, jenže explicitnější. Každej pořádnej chlap musel Julienovi závidět, tolik zářezů během jednoho léta, ve čtrnácti, a ještě s většinou nedospělými. První polovina filmu je čistá komedie s mnoha milými vtipnými detaily, lehce obrušující až groteskní žánr, se začátkem druhé světové války ustupující do vážnějších vod. Erotika je tu vkusná, kamera úmyslně mázlá, hudba kouzelná, cvrčci hlasití a seno voňavé. Malinko se mi zprvu pletly postavy, i přes to, že jsou v úvodu hezky představeny. Služky to chtěj taky, a nedělají cavyky. Podle nejmenovaného serveru se ve filmu objeví hned pětice svlečených hereček, a to (věk v závorce): Anne Fontaine (21) - služka, Gaëlle Legrand (19) - služka, Anja Schüte (16) - šestnáctiletá sestřenice Julie, do které je Julien zamilovaný, Fanny Bastien (18) - služka, Elisa Servier (25) - Julienova sestra Claire. Já bych ale ještě přidal i mladičkou Carmen Weber v roli služky, na kterou zjevně zapomněli. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Představiteli hlavní role bylo v době natáčení čtrnáct let, stejně jako jeho postavě. (Folky)

Reklama

Reklama