Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (287)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) VLÁDCE TEMNOT, starší kousek od klasického, hororového režiséra John Carpentera. Bohužel, Carpenterovi jsem asi ještě stále nepřišel moc na chuť. Rozhodně netočí, bůh ví jaké braky, to bych si nedovolil tvrdit. Jen na víc jak průměrné až nadprůměrné filmy asi nemá. Ani VĚC mi nesedla, ale o tom raději pomlčím. Tento snímek má vcelku zajímavé nápady a hlavně scény s posedlými lidmi satanem jsou docela dobré a přiměřeně krvavé. Hororové prvky fungují tak napůl. Víc mě toho moc nebavilo, pokud ještě nepočítám vydařenou hudbu, kterou sám Carpenter složil spolu s jeho kolegou A. Howarthem (oba se podíleli i na několik dílů Halloweenů). Bavil mě asi tak prostředek snímku, úvod byl takový pomalý, pozvolný a ke konci mi to už scénářem přišlo dosti natahované. Žádný velký průšvih to není, ale pecka také ne. Jednou to stačilo vidět bohatě. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Určite nie také dobré ako The Thing, ale aj tak skvelo vystavané. Carpenter totiž necháva v zásade nesúrodé postavy čeliť úplnému zlu, ale viacej ako o vraždy ide v atmosfére skôr o akúsi predzvesť konca. Hoci film pracuje s mnohými vecami, ktoré sú teraz zastaralé( všetci američania sú tu veľmi inteligentný, hoci vyzerajú ako keby vyšli z nejakého trafeného hudobného videa z 80), určitým spôsobom sa necháme filmom unášať. Výrazná postava nie je ani jedna, čo je ale v poriadku, pretože hlavnou tézou príbehu je predsa to, či veríte celej tej rozprávke všakže? Hudba zase raz bezchybná. A malé cameo Alica Coopera ako bezdomovca poteší. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem už samozřejmě viděl ale všimnul jsem si, že ho tady nemám ohodnocenej a tak jsem si dal po x letech s chutí repete. A musím říct, že se mi film líbil asi víc než kdysi. Je to asi tím, že dnes jeho kvality dokáže ocenit a docenit víc než tenkrát. Víc nemá asi cenu psát protože tenhle film tady má tolik komentářů, že to už udělali jiní a já bych se jen opakoval. 4hvězdy. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vládce temnot zůstal trochu přehlédnut v repertoáru Johna Carpentera, což je velká škoda. Je na něm krásně vidět pozvolný evoluční vývoj tohoto tvůrce, kdy se známá dějová linka z Věci (skupina lidí někde něco zkoumá, načež se situace začne pro ně vyvíjet nedobře) kloubí s jakýmsi duchovnem, čímž zápletka dostává hlubší rozměr, který potom Carpenter plně napálil ve Spárech šílenství. Celkově se Vládce temnot rodí velmi pomalu, ale o to víc působivě a nečitelně, takže v závěru je gradace doslova napumpovaná napětím (víceméně z neznámého). Celá stopáž snímku je podložená oldschoolovou hororovou hudbou, které je na můj vkus, hlavně ze začátku, až příliš, což mi i místy vadilo, ale k vypjatým scénám padne jako ulitá. Tohle je určitě pro horor fans povinnost. 85% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že Carpenter si mě nejvíce získal díky skvělému filmu Věc a mé očekávání bylo poté u jeho další filmů vždy velké, ale nikdy se mu už nepodařilo svůj fenomenální úspěch zopakovat v takové parádě. Tento film samozřejmě není vůbec špatný a patří rovněž k tomu nejlepšímu, co natočil, ale v mém žebříčku se zařadil až na třetí místo (předběhl ho ještě Halloween). To však nic nemění na tom, že i zde se mu podařilo vybudovat docela solidní atmosféru, kterou vyšperkoval především vynikající prostřední částí. Slušný základ položil již samotný příběh, který postupně rozproudil krev v žilách nedočkavým divákům a proměnil pobyt ve starém kostele v hotové peklo. Samozřejmě tomu dopomohla i démonická hudba, ale především fakt, že jsme nemuseli čekat ani moc dlouho na první náznaky příchodu vládce temnot. Špinaví bezdomovci v čele s Alice Cooperem a „nechutné“ záběry na nejrůznější hmyz nikomu jistě na klidu zrovna moc nepřidali. A co teprve chvíle, kdy dojde ke zmocnění první postavy z vědeckého (studentského) týmu…Následná panika a rychle se snižující počet přeživších začali nabírat na obrátkách. A nic na tom nezměnilo ani to, že některé postavy se nechovaly zrovna moc logicky. Je potřeba nad tím mávnout rukou a přizpůsobit se hře, kterou Carpenter rozehrál. Dojde i na několik opravdu povedených scén (některé až lehce nechutné), nechyběla krev, gore ani emoce. Donald Pleasence odvedl slušnou práci, akorát jsem měl místy dojem, že jeho postava byla až zbytečně opomíjena. Ostatní byli sice dost průměrní, ale v rámci jejich možností to bylo pořád ještě snesitelné. I tak jde však o nadprůměrnou záležitost, která mi dneska zvedla lehce náladu. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama