Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (287)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rudé slunce zapadá za obzor a uvolňuje prostor temným silám. Ve sklepení starobylé kaple ožívá sám Satan a připravuje se na rozhodující boj proti lidskému rodu. Zabránit se mu v tom pokusí katolický kněz v podání výtečného Donalda Pleasence a profesor fyziky se skupinou svých studentů... Carpenter si svůj třetí nejlepší film snažil podržet, a tak se opět ujal režie, hudby (její ústřední motiv je nesmírně silný a několikrát vám dokáže pocuchat nervy) a scénáře, u něhož se podepsal pod svým pseudonymem Martin Quatermass. Už tak hutné a klaustrofobické atmosféře přidává na nejistotě spousta červů, brouků a samozřejmě kostel obklopující vyznavači Satana s Alicí Cooperem v čele. Prostředek snímku sice trochu kolísá a to hlavně postradatelnými vedlejšími odbočkami, ale v závěru vše opět krásně graduje. Vládce temnot byl ve své době trochu nedoceněný, ale to byl nejspíš důvod obzvlášť silného roku na kvalitní horory. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No je to už nějaký pátek co jsem to viděl, ale v kontextu Carpenterovi tvorby mi vychází nadprůměrný počin. v paměti mi hlavně utkvěla nakažená nadímající se žena v posteli a vím že jsem se docela bál i když někoho z hlavních hrdinů pronásledovali démoni. Carpenter ještě v mnoha jiných případech dokázal že točit opravdu umí a ani Vládce temnot není rozhodně žádný brak. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Od Johna Carpentera mám radši jiné filmy (nad nimiž suverénně ční nedostižná mrazivá VĚC), ale i Vládce temnot, jednou za čas, když je chuť na nějaký horor, potěší. Synťáková hudba, Donald Pleasence, Alice Cooper, osmdesátkový feeling a vůbec, celý styl filmu se mi líbí. Posledních cca deset sekund před závěrečnými titulky, jsou opravdovým vrcholem snímku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem už samozřejmě viděl ale všimnul jsem si, že ho tady nemám ohodnocenej a tak jsem si dal po x letech s chutí repete. A musím říct, že se mi film líbil asi víc než kdysi. Je to asi tím, že dnes jeho kvality dokáže ocenit a docenit víc než tenkrát. Víc nemá asi cenu psát protože tenhle film tady má tolik komentářů, že to už udělali jiní a já bych se jen opakoval. 4hvězdy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přestaňte dělat to, co děláte, a hoďte na sebe šaty !! Jdu dovnitř !!" ;) No, jo !! Ale co taky jinýho dělat, když se blíží konec světa, že ?! ;) Jednoho prostě musí naprosto fascinovat, jak velký John Carpenter dokáže takřka lusknutím prstů udělat atmosférickou nálož prakticky z ničeho, upoutat a pak už jen utahovat šrouby napětí, ať už má v rukou jakýkoli scénář.. Ačkoliv tedy Vládce temnot zase není až tak velká Věc, hodně těžko se dostává z hlavy, stejně jako ten neskutečně znepokojivý hudební motiv Alan Howartha, před kterým zblednul závistí i Alice Cooper..;) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)

Reklama

Reklama