Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon. Tenhle film sem sice neměl doma na VHS, ale i tak sem ho viděl docela dostkrát. Jako, musím říct, že zrovna tenhle se postupem času změnil spíš v legrační podívanou, páč tam je takovejch dějovejch děr a nelogičností... Tak třeba, když sou vězni tak ceněný zboží, tak proč si tam partička buzíků jen tak v klídku žije na svým ostrově jako Setleři? Záporák ale charismatickej, takže plusový body. Vězeňký filmy a filmy z budoucnosti mám hodně v oblibě, takže bych byl sám proti sobě, kdybych tomudle totálnímu Béčku dál horší než 3*. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Akční Béčko nebo Áčko to máte jedno. Při útěku R.Liotty o tom netřeba uvažovat. Film má skvělou kameru a propracované akční segmenty. Hlavní hrdina hraje roli, ve kterých ho moc šancí poznávat nemáme a hostí se toho dokonale. Můj oblíbený námět alá R.Hauer a Obojek. Dvě stě kg slizoun Ian McNeice v roli drsoň správce. Role jak šitá na míru. Oproti tomu slabší dialogy a pokulhávající hudba. Palec nahoru a 70% procent. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, proč měl tenhle snímek tolik zastánců a proč jsem na něj dokonce četl dokonce několik relativně pozitvních kritik. Jde podle mě jen o průměrné béčko s tuctovým dějem a záletkou už omletou nejméně stokrát. Odlišuje se jenom zasazením do neradostné budoucnosti a množstvím solidních herců, kteří ale jeden vedle druhého předvedli jen odvar z hereckého mistrovství. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jen potvrzení, že Martin Campbell natočil sice nejlepší bondovku širokodaleko, ale v dalších svých filmech, ať už před Casinem nebo po něm, jen ukázal, že moc dobrý režisér není. Útěk z Absolomu se sice tváří jako akční sci-fi se sociálním přesahem, ale ve skutečnosti to je jen šílená nuda nedávající vůbec smysl. Není akční ani zábavný, je ale šíleně dlouhý. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem drsná věc z prostředí brutálního vězení někde uprostřed ničeho. Jsou to takové Hunger Games bez zbytečného patosu a trapných, idiotských debilit, které bohužel většinu téhle série provázely. Ray Liotta ukazuje, že dokáže hrát taky něco jiného, než detektiva, případně mafiána a celý film mu fandíte, aby se z toho dostal. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)
  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)

Reklama

Reklama