Reklama

Reklama

Junkopia

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Francie, 1981, 6 min

Režie:

Chris Marker

Scénář:

Chris Marker

VOD (1)

Obsahy(1)

Liduprázdný záliv Tichého oceánu u kalifornského města Emeryville. Moře vyvrhuje na břeh věci světa a Chris Marker se svými přáteli natáčí objekty, které z vyplavených věcí vznikají v čase mezi odlivem a přílivem. Experimentální obraz kreativního procesu získal Césara za nejlepší krátký film. (Doc Alliance Films)

Recenze (2)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako, to miesto nakrúcania bolo absolútne choré vhodné na experimentálny chaos. On tvorca toho veľa nemusel spraviť aby s tejto snímky vyžarovala totálna dezilúzia času a priestoru. Nemyslím si, že ide o iba vyslovene dokumentárnu krátkometrážnu snímku. Ono tam ten umelecký presah je avšak ani nie s obrazu a spôsobom ako to bolo nasnímané ale iba s toho bohapustého a neobyčajne bizarného miesta. Pozeralo sa na to skvele ale zase tvorca si s tým rozhodne veľkú námahu robiť nemusel. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Dojem diváka (mě), který si o filmu nepřečetl vůbec nic a znal jen jeho název: "O co jde? Co znamenají ty divně poskládané a zašlé věci? Nějaká symbolika? Ale čeho? Místo, kde dříve žili nějací lidé a tohle po nich zůstalo? Aha, už je konec. No jo, umění, tak nic, nó." ()

Reklama

Reklama