Reklama

Reklama

Na západní frontě klid

(TV film)
  • USA All Quiet on the Western Front (více)
TV spot

Obsahy(1)

V roce 1914 odchází student Pavel Bäumer (Richard Thomas) se svými přáteli dobrovolně a nadšeně do armády. Ale rozčarování nastává již během brutálního základního výcviku. Poté jsou chlapci povoláni na frontu. Ve válce jsou nuceni zabíjet nevinné lidi a všech se zmocňuje hnus a odpor. Nebudou-li zabíjet, budou sami zabiti. Přežívají v nelidských podmínkách a vojenská kamarádství vznikají tváří v tvář smrti. Všude jsou mrtví a zmrzačení lidé. Během bombardování, plynových útoků a krvavých bojů muže proti muži Pavlovi kamarádi jeden po druhém umírají. Zrůdnost válečné mašinérie pohlcuje mladé životy a demoralizuje svět, jehož nicotnost přesto přemáhá lidská naděje a láska. (KaB Music)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (187)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kvalitní zpracování legendární knižní předlohy od Remarqua. Příběh o třídě, která se na popud svého třídního učitele dobrovolně přihlásí do 1. sv. války a zde ztratí veškeré životní ideály a jediné co jim válká dá je skutečné přátelství, zná asi každý. Je hodně zajímavé sledovat proměnyu jednotlivých postav s přibývajícími dny války. Docela mě překvapilo, že se jedná o TV film, podle mě by se za uvedení v kinech vůbec nemusel stydět. Ernest Borgnine předvedl skvělý a jeden z výrazných výkonů své dlouhé herecké kariéry. Pro RIcharda Thomase alias Paula je tohle asi jeho životní role, do které zapadl skvěle. Na televizní snímek má film i pěknou hudba a válečné sekvence také nejsou k zahození....... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl asi 4x, vlastně vše od EMR jsem četl 4x - 6x. Film z roku 1930 mě sice oslovil ale tohle mě nadchlo. Myslím, že takhle si to EMR představoval včetně ústředního hrdiny. Je to amík ale ve skutečnosti opravdový skopčák. Účast českých herců a členů štábu , myslím, byla přínosná. Scéna, kdy Paul lže matce svého přítele je hodně silný kafe. Kdo jiný by měl hrát tátu těmto vojákům, tedy na čas jediného veterána, než Ernest Borgnine. Po krátké době se stávají veteráni všichni, tedy ti, co to přežili. Skóre je 20:2 a pak se ještě sníží. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy,které na vás silně zapůsobí a pokud se jedná o filmy válečné, tak to musí být mistrovské dílo. Podle románu vynikajícího Ericha Maria Remarqua byly natočeny filmy dva. Jeden v roce 1930 ( a ten získal 2 Oscary) a pak tento z roku 1979 jako film televizní. Zde se na upoutávce uvádí trvání filmu 150 mln., na mém zakoupeném DVD je 123 minut. Zdálo by se, že to není podstatné. Jenže, kdo četl knihu, tak očekává více výborných dialogů, které tomuto filmu opravdu chyběly. S přihlédnutím k tomuto faktu, musím říci, že film z roku 1930 byl lepší. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Viděl sem, ale už je to sakra dlouho. Letos šel do kin remake, kterýmu sem neodolal, nebylo to uplně zlý, ale s knížkou (kterou sem nečetl) to mělo pramálo společnýho. Tohle je prej mnohem víc podle knížky. A jo, líbil se mi příběh spolužáků, jejich výcvik, víc sme se dostali do hlavy mladým nadšeným zfanatizovaným magorům, kteří si mysleli, že válkou spasíš Svět. Nejhorší na tom je, že je 100 let po 1.Světový a pořád ještě sou na Světě kokoti, kteří si myslí, že válkou Svět vylepší. Taky mi není jasný, jak se mohl natáčet západní film v totalitním Československu. Smutný příběh, kterej je hodně zablácenej, ale už sem viděl zablácenějjší. Ale sem spokojen. PS já bych do toho zákopu nevlez aani za zlatý brko... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečný válečný film, který knižní předlohu citlivě převádí do filmu. Vyvedl se jak Paul Richarda Thomase, tak Ernest Borgnine coby táta vojáků Kat. Uspokojivě dopadly i sekvence ze zázemí, které ukazují propastný rozdíl mezi frontou a nic netušícím Německem. Na americký film až překvapivě citlivé a autentické... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Filmaři vybudovali tři kilometry zákopů a dovezli do nich živé krysy. (jenik71)
  • Epizodní role a kompars si zahráli čeští herci, studenti FAMU i vojáci základní vojenské služby. (jenik71)
  • Komunisty bourané historické centrum města Most posloužilo filmařům jako skvělé kulisy. Nejde tedy o žádné atrapy, ale o trosky významných památek zničených za účelem těžby uhlí. (Rover)

Reklama

Reklama