Reklama

Reklama

Recenze (5)

Matty 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mne, jak může film o filmu zestárnout. Kapitoly věnované vojenskému výcviku hereckých zelenáčů, skládání hudby kombinující elektronické nástroje se severoafrickými motivy nebo dotváření realistického dojmu digitálními efekty si pozornost stále zaslouží, ale dobrou hodinu dokumentu tvoří v reakci na invazi do Afghánistánu obhajoba americké armády. Herci a tvůrci se nás snaží přesvědčit o občasné nevyhnutelnosti války a pějí ódy na hrdinství amerických vojáků. U filmu o filmu natočeném ve spolupráci s Pentagonem a navíc v ovzduší intenzivního posilování národní bezpečnosti lze militantní proamerickou propagandu chápat, ale určitě by ji šlo pojmout i méně agresivně. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, který ukazuje, jak herci museli absolvovat základní trénink u Rangers, jak vznikaly speciální efekty pádu helikoptéry a dalších akčních sekvencí, dále mapuje scénáristickou a faktografickou stránku filmu a v neposlední řadě nechá nakouknout do své hudební kuchyně i mistr soundtracků Hans Zimmer. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Je hezký vidět, co všechno musí herec udělat pro svou roli a co režisér proto, aby film působil opravdu realisticky. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument, ukazující pre-produkci, produkci i post-produkci skvělého válečného filmu. Kde jsou ty časy, kdy se herci nebáli kvůli roli podstoupit drsný vojenský výcvik, veškerá akce se točila v reálu a počítače se používaly pouze k "vylepšení" záběru. Dvou a půl hodinová show, která uchvátí stejně, jako výsledný film. ()

Reklama

Reklama