Reklama

Reklama

Tanec s cizincem

  • Velká Británie Dance with a Stranger
Trailer

Obsahy(1)

Životopisné drama inspirované skutečnou událostí je příběhem poslední ženy, která byla ve Velké Británii odsouzena k trestu smrti. Titul filmu je název dobového šlágru, během něhož se Ruth (Miranda Richardson), pracující v nočním podniku, sblíží s Davidem (Rupert Everett), slabošským mladíkem z vyšších vrstev, který utápí neúspěchy i talent v alkoholu. V lásce k němu vidí možnost nového, lepšího života. Nerovný vztah však nemůže skončit jinak než tragicky…
Případ Ruth Ellisové, popravené v roce 1955, rozbouřil veřejné mínění a stal se jedním z hlavních argumentů britských odpůrců trestu smrti, který však byl v Anglii zrušen až v roce 1969. (šubelinka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nevšední příběh lásky, touhy, zrady a konečné tragédie. Nerovný vztah mezi prostitutkou Ruth Ellis (dobrá Miranda Richardson) a nevyrovnaným mladíkem z vyšší vrstvy Davidem Blakeleyem (dobrý Rupert Everett). Ruth je přitahována cynickým mladíkem, který si bere to, co chce násilně a hrubě. Omamná přitažlivost je střídána osaměním a stavem, který se blíží zhroucení. Nerovný, láskyplný a zároveň neurvalý vztah je už od samého počátku odsouzen k neúspěchu. Přitažlovost a touha se mění na jedné straně v odmítání pod vlivem svého okolí. A na druhé straně k zoufalému čekání a zoufalému činu, který je tragický pro všechny aktéry prazvláštní romance. Další zajímavou postavou je Desmond Cussen (Ian Holm), plachý ctitel Ruth, který jí nezištně nabízí vždy pomocnou ruku. Své zoufalství dusí v sobě, protože nedokáže trvale si sobecky brát to, co by mohl. Romantika versus hrubost. Láska versus zoufalství. Štěstí versus tragédie. Strhující a bublající. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš velkolepě realizované drama podle skutečné události, je ale o to více postavené na dokonalém výkonu Mirandy Richardson a velice svědomité výpravě, které jsem léta 1954-5 bez problémů uvěřila. Rupert Everett a Ian Holm jsou řádně slizcí a celé je to nádherně zvrácené. A jestliže má zlo ve filmech své logické opodstatnění, tak říkám jednoznačně ano. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, ako avizuje tunajšie info o filme, to nie je ani náhodou. Skôr psychológiou šmrncnutý príbeh jednej lásky typu ani spolu ani od seba. Dokreslený motívom oddaného rodinného priateľa, vždy ochotného pomôcť, zmietajúceho sa medzi láskou a obetovaním sa. Divoká láska bez ustálenej pointy smeruje k vyvrcholeniu. Prekvapivému a nečakanému o to viac, ak divák nedisponuje žiadnou predbežnou informáciu o deji. Dusná dráma ľúbostného trojuholníka, ktorý mal rozkývaný každý z jeho troch bodov. Alkoholom, nestálosťou, slabosťou vôle. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se dozvědět ještě něco navíc o skutečné Ruth Ellis. Zajímal mě osud jejího syna Andyho a dcery, která ve filmu byla jen zmíněna. Z toho co jsem se kde dočetla jsem si poskládala zbytek mozaiky. Dcera Georgina, které v době matčiny popravy byly tři roky, zemřela ve svých 50 letech na rakovinu a starší syn Andy, kterému v té době bylo 10 let, prý údajně po znesvěcení matčina hrobu spáchal v roce 1982 sebevraždu. Škoda že se toho do filmu nevešlo víc,například ohledně Ruthina otce,soudního procesu a také její mladší sestry Muriel,která to ani po tolika letech nevzdala a ještě v roce 2003 se snažila Ruth částečně očistit. Miranda Richardson v hlavní roli byla skvělá. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama