Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (174)

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

No tohle byla extra brakovka. Ne že bych k tomu tak nepřistupoval, ale bylo to povrchní ujeté sebeparodické až moc. Jakoby vůbec nevěděli co chcou natočit. Je jasné, že Tarantina a Leoneho mají tvůrci nakoukaného. Ale ke kvalitě nestačí. A Pokud by někdo chtěl válku jako videohru, zahrejte si raději “NewColossus”, ten jde s nakopáváním nácků do prdelí, bizarním humorem, akcí, ale i kvalitou filmových sekvencí mnohem dál než tehle televizní film ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakýsi hybrid válečného dramatu, akce a westernu, ovšem ne klasického, nýbrž spaghetti. Ten připomněla nejen hudba, ale především závěrečný osud řady postav. Jenže tvůrci asi nevěděli, co točí, a tak vytvořili guláš. Nejvíce mi vadilo hovadské chování postav, kdy Elsa by musela být normálně několikrát mrtvá stejně jako Heinrich. Ten měl sice medaili za boj zblízka, v souboji s protivníkem ovšem totálně selhával. Se Sisu bych nesrovnával vůbec, páč tam filmaři jasně věděli, co točí. Škoda, že šikovní Češi nezafušovali pořádně i do scénáře...p.s. vzpomínka na Dobyvatele ztracené archy se v jistý moment vynořila okamžitě... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix doručil nečekané překvápko s náckama z Německa. Blood and Gold dalo by se říct, že je bratříčkem nedávného Sisu. I zde máme poklad, po kterém náckové prahnou a sympatického hlavního hrdinu, který si to tady s němi rozdá, jen s tím rozdílem,že zatímco Sisu představil téměř nesmrtelného hrdinu v God módu, tak zde se sází více na realističnost a autentičnost, ale je tu tímpádem i méně gore, ale já jsem spokojen s oběmi verzemi. Vizuálně je Blood and Gold na slušné úrovni, má to příjemný Western feeling a Tarantino tu je místy vskutku cítit, občas si tvůrci vypomůžou černým humorem a velmi se povedly postavy. Krom sympatického hlavního hrdiny se povedli i náckové, především Generál bez oka či ten hajzl s obvazem kolem hlavy, ten si kradl většinu scén pro sebe a bavil mě. Akční scény jsou povedené a realistické. Překvapily mě kontaktní souboje, které jsou dynamické, drsné, mají skvělou kameru a vidět fighty s náckama je zkrátka radost. Přestřelky jsou taky hezky dynamické, pěkně ozvučené i realistické a je jich dost. Zkrátka jde o příjemnou a nečekanou žánrovou jednohubku, která potěší fanoušky akce, westernů i válečných filmů. 7/10. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Válečný western, který nelze ani chvíli brát vážně. Nic nechybí: neohrožený hrdina, kterému se kulky dost dlouho vyhýbají, hezká(?) dívka, zlato, ale hlavně spousta akce, pěstních soubojů a krvavých přestřelek. Vadilo mi, jak z "esesáků" dělají naprosté kretény a trochu i ty parodické scény (kapsle s jedem putující do krku nebo zlatá cihla v hubě). Na druhou stranu nuda vůbec nehrozí. Nezapomnělo se ani na trendy prvky a Amíky, kteří nakonec slíznou smetanu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tak aj Nemčúri sa pochlapili a konečne ponúkajú spoločne s upadajúcim Netflixom poriadnú vojenskú rezbu. Pošmáklo a veľmi, podobne ako Sisu to išlo v podobných uletených kontúrach. Chytľavý krvavý masaker. Ten Tarantino ovplivnil veľa filmárov. /80%/ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)

Reklama

Reklama