Reklama

Reklama

Vražedné přátelství

(TV film)
  • Kanada Deadly Friends (více)

Obsahy(1)

Třiadvacetiletá Nancy Eatonová, dědička majitele kanadského obchodního řetězce, byla v roce 1985 brutálně zavražděna svým o několik let mladším přítelem z dětství, psychopatem s násilnickými sklony Andrewem Leyshon Hughesem. Nancy neměla příliš šťastné dětství, trpěla vadou sluchu, její otec byl hrubián a násilník a rodiče se rozvedli. Zato s matkou měla úzký vztah, a přilnula k mladšímu chlapci, který trpěl psychickými problémy, pro které měla pochopení. Zatímco ona ale našla cestu do normálního života, Andrewův stav se stále zhoršoval. Rodiče ho dali na nějaký čas do ústavu, odtud ale odešel a bezcílně se protloukal. Nancy si mezitím našla známost, a Andrew, který na ni žárlil, ji při jedné ze svých návštěv surově ubodal  jednadvaceti ranami kuchyňským nožem. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (5)

Rathe 

všechny recenze uživatele

Pro mě až nečekaně zajímavý film. Nečekal jsem to, co jsem nakonec viděl. A role Andrewa byla zahraná parádně. Je to opravdu o zamyšlení co dělat s takto psychicky narušenými osobami, když se jejich chování otočí během pár sekund o 360 °. Nikdy nevíte co se takovým lidem honí v hlavě. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušnej film, kór na to že je to nějakej bůch ví odkud, bůch ví od koho televizní film. jo jo, možná jsem ho mírně nadhodnotil, ale nedivte se... Začal ve 2:20 nenechal mě usnout a navíc mě bavil až do konce. A to většina filmů, které mají hodnocení 50% nedokázala. Takže proč né. Za mě 68% ()

Reklama

dawid 

všechny recenze uživatele

Tak ony jsou ty čtyři hvězdičky trochu moc, jasně, ale pro mě velké noční překvapení. Na televizní film velmi přesná a pečlivě budovaná atmosféra, překvapení z animovaných pozadí u vzpomínek od jezera. Žádný chytrák tady nemůže napsat, že po první minutě filmu věděl, kdo je vrah - všichni vědí - ale není to Colombo ;-). Ne, opravdu jsem na TV Barrandov nečekal ve čtvrtek kolem půlnoci takhle vydařený film... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Někdy, když vám chybí slova, najdete jiný způsob, jak rodičům sdělit, co vás trápí.." Jako by si tenhle Ciccorittiho dramaturgicky a režijně nezvládnutý, proto nemá zrovna dvakrát smysl hodnotit ani herce, kanadský snímek zcela si vědom své doslovnosti, až otravné polopatističnosti, sám s úsměvem podrážel nohy, když jeho zprvu zajímavá narativní konstrukce postupně rezignujíc ztrácí veškerý smysl.. Nakonec typická javořina plná zhovadilých dialogů ohánějící se příběhem podle skutečných událostí.. ()

vrbicek 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film. Působil na mě ale poměrně depresivně, převážně až ke konci. Obecně to vyvolává myšlenku o takovýchto lidech, kteří mají psychické problémy a není jim už pomoci jiným způsobem, nežli je dát do léčebny. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama