Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak 2

  • Kanada Ginger Snaps 2: Unleashed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Brigitte se nakazila lykantropií od své sestry Ginger, o niž se dříve starala. Tato nemoc ji sžírá zevnitř nejen tělesně, ale především duševně. Jejímu zdraví také neprospěje, že ji zavřeli do léčebny drogově závislých kvůli detoxikaci, protože lék, jenž jí jediný pomáhá oddálit hrůznou přeměnu ve vraždící monstrum považují za drogu. A k tomu ji pronásleduje i jiná krvežíznivá bestie za ne zrovna neobvyklým účelem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl trojku, která se mi docela líbila a o níž jsem si až doteď myslel, že to je jednička. I proto mě zezačátku zarazila ta současnost v tomhle díle. Je to trošku temněji podaná parafráze Vlka s Nicholsonem, v podstatě to samé (tady ozvláštněné vynikající malou Ghost a hromadnou masturbační terapií), možná trochu méně nudnější. Čekal jsem trochu víc. Být to nejvýše půlhodinová povídka z nějakého vlkodlačího povídkového filmu, do níž by se nahustilo všechno to dobré z téhle hodiny a půl, bylo by to i na 4 hvězdičky. Takhle je to ale dost roztahané, místama se tu skoro nic neděje a tak pouze za 2. Po druhém shlédnutí jsem v opravdu silném pokušení hvězdičku přidat, ale pro velmi silnou a důraznou absenci Katharine Isabelle (těch pár okamžiků je málo), tak nakonec neučiním. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil se podle me moc s prvnim porovnavat neda. Prvni dil je hodne cerna komedie, kdezto tady se tvurci snazili o cistokrevnej horor, jen s par vtipnejsima scenama, jako je hromadna terapie. V hlavni roli je tentokrat Emily Perkins, ktera mi prisla lepsi jako postava i po herecke strance nez jeji sestra, ktera je sem nacpana krapet zbytecne. Emily vypada fakt spravne odporne a prisla mi naprosto perfektni. Co se tyce pribehu, presunuti deje do lecebny byl dobrej napad a po uvodnich brutalnich titulcich jsem cekal poradny maso. Ze zacatku to melo fakt perfektni atmosferu, ale kdyz se furt nic nedelo, tak zacla atmosfera mizet. Pak sice tvurci prihodili par peknejch vrazd, ne uplne dementne vypadajiciho vlkodlaka, kterej nastesti neni moc videt a slusnou masku hlavni hrdinky, ale film uz to moc nezachranilo. Taky je fajn konec, kterej se imho da vysvetlit vice zpusobama. Spatny to neni, ale uvod me naladil na vetsi maso. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než první díl. Vlkodlak vypadá skvěle, prostředí psychiatrické léčebny je v hororu vždy potěšující, stupňované napětí, grandiózní finále s nečekanou pointou (fakt jsem to do poslední chvíle nevytušil), Emily Perkins hraje moc dobře a jako třešnička na dortu je skupinová léčba drogově závislých hromadnou masturbací :-). Jediné, co mi vadilo byla postava Ginger, která byla do filmu naroubována opravdu dost násilně. Doporučuji všem, kteří mají rádi horory s tím, že můžou klidně vynechat první díl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ginger po konflikte so sestrou je mŕtva. Jej sestru však čaká taký istý osud pretože boj s vlkodlakom sa nezaobišiel bez zranení. Priskyrica (droga, ktorou sa lieči) premenu nezastaví úplne a tak sa dostáva do liečebného ústavu. Tu stretáva dievčatko Ghost, ktorá v jej živote zohrá dôležitú úlohu. Naviac ju ešte prenasleduje nejaký vlkodlak, ktorý by sa s ňou najradšej ... spáril. Tak ako sa jednotka vyhla zaradeniu ako obyčajné vlkodlačie béčko, tak sa jej vyhlo aj jej pokračovanie. No opäť iným spôsobom. To, že sa režisér snaží napodobniť Finchera (a celkom sa mu to darí) je poznať hneď z úvodných titulkov a dopomáha mu k tomu aj depresívny hudobný doprovod. No to, že nakoniec z neho vyjde ako nejaký klon Fight Clubu som fakt nečakal a vo výsledku ma to i zarazilo. Premena hlavnej predstaviteľky tentoraz nie je podaná tak pôsobivo, proste kašle sa na malé detajlíky (žiadneho narastajúceho chvostu sa tu nedočkáme), ktoré práve z jednotky urobili to pravé orechové. Odpadáva tu pocit ohrozenia premenenej Ginger k jej sestre. Hrozba voči ostatným ľuďom je bezvýznamná, pretože sú to v postate nesympatické postavy a Ghost je tak tajomná, že fakt neviete, čo si o nej myslieť. A tým pádom držíme palce iba meniacej sa Brigitte pred neznámym vlkodlakom. Pokles napätia je znateľný hlavne v liečebni a finále nie je tak vybičované ako v jednotke, preto o hviezdičku menej. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný sequel, než by většina diváků čekala. Dvojka Ginger Snaps totiž nepřináší víc akce a krve, nýbrž se opět zaměřuje především na temný příběh a rozvíjení lykantropických příznaků, které trápí tentokrát sestru Brigitte. Zabrušování tesáků, zastřihávání chlupatých a špičatých uší nebo jenom kruté prokletí, s nímž se hrdinka nechce smířit. Postavy jsou napsány výborně, zvláštní péče se dostala na malou Ghost se zálibou v komiksech. Maska vlkodlaka je zase o něco propracovanější, i když není moc vidět. A vůbec, celá atmosféra snímku je hodně temná a smutná, za což může hlavně ta věčná zima a prostředí uvnitř léčebny pro feťáky. Příjemný horror, pro fanoušky jedničky určitě žádná ztráta času. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Tatiana Maslany si musela nechat obarvit vlasy na blond, protože ve skutečnosti má tmavě hnědé vlasy. (Stocki)
  • Z trilogie Moje sestra vlkodlak měl tento film nejvyšší rozpočet, který činil 4,8 milionu kanadských dolarů. (ČSFD)

Reklama

Reklama