Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak 3

  • Kanada Ginger Snaps Back: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kanada 1815. Sestry Ginger (Katharine Isabelle) a Brigitte (Emily Perkins) bloudí samy pustým lesem. Narazí na vypleněný indiánský tábor, kde potkají starou vědmu a ta jim prozradí osudové proroctví. Pokud nezabijí tajemného chlapce, bude muset jedna ze sester zabít druhou. Při svém putování naleznou útočiště v pevnosti, která skrývá otřesné tajemství. Jedné noci je Ginger napadena podivným stvořením, napůl chlapcem, napůl vlkem. Podaří se Brigitte zachránit sestru a zvrátit tak prastarou kletbu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Ve volném "prequelu" se Brigitte a Ginger v roce 1815 ztratí v lesích, kde jediný přístřešek široko daleko je dřevěná pevnost, která je ale momentálně pod útokem místních vlkodlaků. Námět zní docela akčně, asi nějak jako Od soumraku do úsvitu a podobné, ale vlkodlaci zas tak často neútočí a film má spíš klasičtější hororový nádech oproti prvním dvěma dílům a taky je v něm i trochu víc nadpřirozena v indiánských proroctvích a mysticismu. Film má docela jednoduchou ale slušnou výpravu, pěkně udělanou pevnost a kostýmy a přinejmenším jsou vlkodlaci ve "westernovém" prostředí něco méně okoukaného. Trochu ale ztrácí na tempu, protože většinu času je vidět hlavně kdo koho nemá rád a podobně a vzhledem k tomu jak málo vlkodlaci útočí, tak atmosféra pevnosti ze které není úniku trochu slábne. A pochopitelně se zase řeší proměna a sesterský vztah a podobně, ale v trochu zjednodušené podobě, takže ve výsledku z toho Ginger snaps back vychází hůř než předchozí dva díly. Naštěstí to ale má, jak je u téhleté trilogie zvykem, zajímavý závěr a to nejen proto, že poslední třetina je akčnější a hlavně tam je prostě Brigitte a Ginger :) a kdo je má rád, tak ten třetímu dílu ginger snaps odpustí i tu pomalost a příklon k mnohem klasičtějšímu vlkodlačímu filmu než byly první dva díly. Tak i když je to horší než první dva díly, tak stejně dáme čtyřku. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Podobně jako malý chlapeček zavřený ve sklepě, i tohle považuji za postiženého bratříčka (nebo 3. sestřičku Fitzgeraldovou?) docela kvalitní filmové série, sic nesourodé. První film se vypořádával s dospíváním, druhý s drogovou závislostí, byl lehce návazný na první díl a šel si svou vesele béčkovo-hororovou cestou, až skončil u originálního konce. Tento film si jde taky svou vlastní cestou, bohužel po cestě ztratil jak jakékoliv napětí, tak návaznost na ostatní příběhy, tak kvalitní příběh, zůstaly jen dvě protagonistky a spousta a spousta mužských figurek, které, ač víceméně dobře zahrané, jsou jen pěšáky na pozadí scénáře / osudového vztahu dvou sester. Filmu tak dominuje skutečně atmosféru sálající pevnost zahalená do mlhy a obklopená lesem plným vlků a vlkodlaků. Nezachrání to ani kouzelní indiáni, kteří umějí lovit a věštit a, jak dokonce jeden zmíní, nechávají přežít bílé lidi. Film tak spěje do konce, kdy se kameraman zřejmě rozhodl, že už toho natočil dost, nasadí na kameru jakýsi fascinující filtr, dá Emily Perkins obrovské černé čočky do očí a dokodrcá se do konce. Pokud jste viděli předcházející filmy, neočekávejte žádný zázrak, ale pokud máte rádi ústřední hrdinky a aspoň trochu začátek 19. století, neváhejte a sežeňte si tento film. Já svou kopii ulovil v Tescu v edici FILMAG. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

S absolútnym prehľadom najlepšia časť z trilógie. Som zaťažený na dobovú atmosféru a tá tu nebola najhoršia. K tomu trocha napätia, krvičky a vĺčikov a k spokojnosti mi veľa nechýbalo. Tiež v porovnaní s predchádzajúcimi časťami je snímok vizuálne prepracovanejší a oku viac príjemnejší. Viac peňazí je tu rozhodne cítiť. 65/100 ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nakrútené je to naozaj pekne, ale dobré remeslo ešte nerobí dobrý film. Príbeh uzavretej komunity, ohrozovanej svorkou vlkodlakov (bývalí členovia komunity) skĺzne po sľubnom rozjazde z hororovej línie do nepresvedčivej psychologickej drámy a ani očakávané finále (súboj ľudia versus bývalí ľudia) vás z polodriemot neprebudí. Mimochodom, ani v "dvojke" príbeh nestál za veľa, ale film zachraňovala skvelo hrajúca Emily Perkins alias Brigitte, milo deviantná Ghost a nadhľad, hraničiaci s jemnou autoparódiou. V The Beginning sú obe baby na vedľejšej koľaji a namiesto nadhľadu sa servíruje "dramatično" cucané z prstu. Ani neviem, prečo som tomu fukol aj tú tretiu hviezdičku... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry které svazuje pouto silnější než muži, bůh nebo osud..Tak asi o tom je třetí (a snad i poslední) díl naprosto bezchybné trilogie. Holky se dostanou do dřevěné pevnosti uprostřed temných kanadských lesů. Tuto pevnost se pár mužů (kteří už trpí docela slušnou ponorkovou nemocí) snaží ubránit před častými útoky dábelských stvoření. Všichni tuší že to je předem prohraná bitva a že výpráva která odešla před pár měsíci pro zásoby na zimu se už asi nevrátí. Paradoxně uvnitř této obléhané pevnosti Ginger pokouše chlapec, který je tak na půl cesty mezi člověkem a vlkodlakem a právě od tohoto okamžiku začíná má oblíbená hra na to jak odvrátit neodvratitelné.. Opět velmi dobře zahrané. Charaktery a motivace postav jsou jasné to, že je místní pastor hajzl poznáte hned jak ho uvidíte a celou dobu mu přejete aby dostal co mu patří. Konečně jsem se dočkal vyvrcholení kdy obě sestry skončí spolu bok po boku tak jako na začátku jedničky. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • S natáčením třetího dílu vlkodlačí trilogie se začalo sedmnáct dní poté, co byl dotočen druhý díl. (Stocki)
  • Film se začal natáčet 31. března a pokračovalo se po celý duben roku 2003. (Stocki)
  • Premiéra třetího dílu vlkodlačí trilogie proběhla v Kanadě přesně 162 dnů od uvedení dílu druhého v téže zemi. (Stocki)

Reklama

Reklama