Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o gangstrovi, ktorý aj pri povesti krutého zabijaka má rád svojho priateľa Murliho, a miluje neopätovanou láskou Belu. Má svoje vlastné životné zásady, ktoré, ak by nebol gangster, z neho mohli urobiť slušného človeka. Ram Jaane už ako malý chlapec, sirota, ktoré vychováva ulica, svojsky ľúbi dievčatko Belu. S kamarátom Murlim radi chodia do kina a aby mali na lístky, živia sa drobnými krádežami. Pri jednej takejto krádeži ich naháňa polícia. Ram Jaane zachráni Murlimu život, keď ten spadne na koľaje, po ktorých sa rúti vlak. Murliho síce zachráni, ale jeho samého chytia. Krutý policajt ho zmláti takmer na smrť, keď Ram Jaane nechce prezradiť, kto kradol spolu s ním. Ram Jaane sa dostane do sirotinca-polepšovne, kde sa dozvie o miestnom donovi. Rozhodne sa utiecť. Na slobode sa dozvie, že Bela odišla do internátu, a miestny pekár, ktorý nad nimi držal ochrannú ruku, zapísal Murliho do školy.
Ram Jaane sa dostane do miestneho gangu pod vedením miestneho dona, kde vyrastie, a stane sa z neho nebezpečný gangster. Keď je don, ktorého mal rád ako vlastného otca, zabitý pri prestrelke, Ram Jaane sa zase stretáva s krutým policajtom, ktorého si pamätá z detstva, a dostáva sa na niekoľko rokov do väzenia. Po svojom návrate na slobodu sa opäť stretáva s Murlim, ktorý vedie miestny sirotinec, a stará sa o niekoľko chlapcov, ako aj s Belou, ktorú stále miluje. Snaží dostať späť do gangu a k peniazom po bývalom donovi. To však nie je ľahké. Usiluje sa získať i Belu, ktorá však miluje Murliho. Murli dúfa, že sa Ram Jaane napraví, a bude ďalej žiť usporiadaný život. Aby Ram Jaanovi oplatil záchranu života z detstva, presvedčí Belu, že ju Ram Jaane miluje, a ona je jediná, kto môže Ram Jaana zachrániť svojou láskou. Napraví sa Ram Jaane a získa Belu, alebo prehliadne malú lesť a zistí, koho Bela v skutočnosti miluje? (Andrea1717)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Těžkej frajer Franta Majer by byl proti Ram Jaanemu jen ubohý trapák. SRK tady přehrává okázalými gesty a dramatickým hlasem, ale k jeho postavě poněkud morálně závadného Robina Hooda to vcelku sedí. Stejně jako to oversize sako (alias sako po starším bráchovi), které nosil v devadesátkách skoro pořád, ale v tomhle filmu dosáhl úplného vrcholu, protože ho nosí na holé tělo a ještě se zlatým řetězem, na kterém by utáhl i buvola. ____ Příběh muže, jehož život začal odhozením do odpadků a on se proti tomu obrnil a vždycky šel svoji vlastní cestou, nepostrádá velkolepou tragičnost (hlavně ke konci), ale na začátku to hodně srazí několik totálně amatérských bitek a přestřelek, které Ram Jaane vyhraje především proto, že jeho protivníci, kteří stojí dva metry před ním, se nedokážou trefit. Navíc mu dělají tu laskavost, že po něm střílejí a útočí na něj spořádaně, hezky jeden po druhém, aby je mohl vyřídit postupně. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Keď darebák, tak darebák na plné obrátky, nakoniec sa ale ukáže, že až taký darebák nie je a niekde v jeho vnútri leží dobré srdce, ktoré však život nenaučil nič iné, len to, že svet je zlý a treba sa na ňom aj tak chovať. Záver vždy oplačem slzami ako hrachy, ale aj tak sa naň vždy dívam znovu. Film o darebákovi, ktorému, ale nejako podvedome vždy držíme palce, aby nakoniec našiel v živote šťastie. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Příběh o nalezenci, jeho nelehkém dětství, kriminální kariéře, osudové lásce, věrném přátelství a odhodlání bojovat s životem až do samotného konce. Velmi příjemně mě tento film překvapil. Až na ty silácké macho pózy se film snaží i o hlubší pohledy a zamyšlení se nad životem. Taktéž oceňuji tu nemilosrdnou stránku filmu, kdy se bez dlouhých řečí prostě vyřeší problém a i poměrně velká snaha o akčnost. Samozřejmě na indické poměry devadesátých let. Prostě se toho nebojí a to se mi líbí. Ale žádný strach, jak bylo psáno, je tam dost místa i pro lásku, přátelství a emoce. Písně opět pohodové a nezklamaly. Hlavně ta z klubu na začátku v podkresu jasně připomene znalcům 2 Unlimited, ta je parádní, stejně jako titulní píseň zhruba v půlce filmu. Také mě pobavil ten policista s chlupatýma ušima. Nemůžu se samozřejmě ztotožnit s cestou, kterou se vydal hlavní hrdina, ale v jistých ohledech se mu prostě musí fandit, protože jednoduše nemá špatné srdce. Herecké obsazení a výkony jsou fajn. Čtyři silné hvězdy si to zaslouží oprávněně. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Film, kde je SRK coby mafian se zlatym srcem a retezem krome konani fatalniho dobra donucen trvale odhalit celou (!) horni polovinu tela, protoze je alergicky na kosile, a jeho dve sweethearts Juhi a Vivek to (a jeho) vubec nedoceni, no to je snad uplna shakespearovska tragedie. Ale jinak taky na svou dobu docela zabavny film. ()

Reklama

Reklama