Reklama

Reklama

72 rebelů smrti ze Shaolinu

(neoficiální název)
  • Tchaj-wan Qi shi er sha xing (více)

Obsahy(1)

Císařův špion Su (Barry Chan), dcera zabitého guvernéra Lin (Wei Hai-Min), tajemný žoldák (Wan Shan) a slepý šermíř (Lung Fei) se musí spojit, aby porazili nepřátelského piráta Poa (Bai Ying), který je vůdcem 72 rebelů, kteří ho chrání před čínskou vládou a kterým není nic svaté. Podaří se jim porazit početnější převahu nepřátel a nastolit tak mír v zemi? (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhloupějších scén je v úvodu, kde jsou popsány zásluhy 72 zabijáků, přičemž jednotlivé skupiny nosí barevné čelenky, čímž značí počet zabitých nepřátel. Neznámý režisér Lin Bing se mezi hrstkou kung-fu fandů nechvalně proslavil jen v subžánru bruceploitation ultrabrakem The New Game of Death (1975). U akční režie stál rovněž neznámý humanoid, jehož jméno krom čsfd zajímavostí nemá cenu psát. Celkovou abstrakci, kde se sice občas blýskne i nějáká ta kreativita svou účastí zušlechtí herec Siu Kam, který měří hodně přes dva metry. Jeho záporácká role zobrazuje zlatozubého drobečka, který protivníkům rozžvýká meče a plivne zpět do tváře. Natáčení probíhalo klasicky na jižních tajvanských pobřežích. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Film jsem dnes viděl podruhé a zřejmě hodnocení změním, ačkoliv jsem s ním trochu na vážkách. Proti soubojům, leč někdy ztuhlé, nic nemám a velice se mi líbily a koneckonců, fighty s nohsledy piráta Pou Nen-Nina oplývaly neuvěřitelnou originalitou, obvzláště ten s těmi zvony. Co mi ale vadí je dějová kostrbatost - mohu to svést na rychlodabing a jeho otřesý obraz, ale nemyslím si, že bych si pomohl nějakou verzí z internetu. V ději se hodně skáče, najednou se objvují nové postavy. Samozřejmě, pozorný divák si vše domyslí, ale není to, co od filmu chcete. Jakožto fanda kung-fu akce jsem byl zklamán z konce, kdy se s hlavním záporákem nebojovalo. Budiž mu tedy trestem smrt jeho dcery pod jeho vlastníma rukama. Být režisérem, pohrál bych si trochu více s jinak vynikajícím konceptem 72 bojovníků. Tohle je trestuhodně zahozená šance. Obsazení, předně obr Siu Gam, a výběr zvukových doporovodů vám jistě připomene Militant Eagle, který je ale o několik málo pater nad tímto filmem. Takže asi nakonec snížím na 3* ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Akční režii měl na starost Ling Go. (Epistemolog)

Reklama

Reklama