Reklama

Reklama

Duel gigantů

(neoficiální název)
  • Hongkong Du bi quan wang da po xue di zi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lahůdka pro labužníky - "undergroundové" kung-fu - slepý mistr a jeho létající gilotina, jednoruký boxer, jogín s natahovacíma rukama a hudební doprovod, který zajišťuje např. KRAFTWERK či TANGERINE DREAM. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Hodně undergroundovej kung fu film, kterej se s ničim fakt nesere a jde až za úplné hranice normálního lidského chápání (inu Hong Kong, no...) - takový kruťárny co se v otmhle filmu dějou, to nikde jinde neuvidíte...už samotný nápad s létající gilotinou je prostě unikát (po anglicku se film jmenuje Master of the flying guilotine) a do toho ještě jogín s vytahovacíma rukama....je toho moc. Nevšední zážitek! ()

erl 

všechny recenze uživatele

Originální záležitost o slepém zabijákovy s létající gilotinou a kladném jednorukém boxerovy . Filmu vévodí především skvělá choreografie oplývající různými nápady a vychytávkami a drsným humorem . Jo a nějakým zajímavým způsobem propašovaly asiatí do svého snímku hudební doprovod od mých velkých oblíbenců Kraftwerk což je mi neskutečnou záhadou:) ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Neskutečný Slayer !! Wang Yu se z jednorukého šermíře převtělil do jednorukého boxera a neřekl bych, že to byl fakt on. Děd s letající gilotínou to tady rozjel opravdu ve velkém stylu. Hudba která ho doprovázela za pomstou svých učenců tomu všemu dodala záhrobní plášť a jeho hakáč na úboru zase nenávist. Jak já sem si oddechl, že zde nejsou žádné do oči bijící kulisy a hlavně žádné taškařice. Nezapomenutelný je taky Ind s tahavocími rukami a Tchajvanec od kterého později Tong Po oukoukal předzápasní rituál:-) Finální scéna boxera s Dědem u ptáčků byla silně vychytaná, tak jako spusta věcí. Pro mně je tohle vydařený Kung Fu nářez s velkým zážitkem. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V 70.letech vzniklo v ohromné množství filmů s kug-fu tematikou, a zdaleka ne všechny stojí za pozornost. Master of flying guillotine podle mě patří k naprosté špičce. Obsahuje ohromné množství nápadů. Děj se točí kolem turnaje bojových umění – sejde se tam velké množství různých stylů, takže choreografie vskutku stojí za to. Autoři se rozhodli umístit sem tam i nějaký ten fantastický motiv (jogín, který dokáže natáhnout ruce, chození po stropě apod.), což v podobném filmu působí neuvěřitelně osvěžujícím dojmem. Je tu také jedna úžasná záporná postava, slepý mnich ovládající dokonale onu létající gilotínu z názvu. Jeho výstupy vždy provází temná (elektronická?), až carpenterovská hudba, která krásně podtrhuje jeho smrtonosnost. Nejkrásnější na tomto filmu je, že není odbytý, což se o mnoha jiných kung fu říct nedá. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Takýto luxusný kung fu film som už dávno nevidel. Veľmi zaujímavá zápletka , Extrémne boje a ešte extrémnejší bojovníci. Od začiatku až do konca iba akcia. Majster s gilotínou bol naozaj strašný súper tam kde sa objavil padali okamžite hlavy. Ako som už spomínal bojovníci sú originálny každý má svoj vlastný štýl je tu napríklad bojovník muay thai, jogín ktorý si vie predlžovať ruky boxer s jednou rukou, bojovník s obuškami... veľmi sa mi páčil boj na horúcom plechu chudák záporák nemal byť bosí. Film však vrcholí záverečným bojom ten teda nemal chybu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama