Reklama

Reklama

Duel gigantů

(neoficiální název)
  • Hongkong Du bi quan wang da po xue di zi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lahůdka pro labužníky - "undergroundové" kung-fu - slepý mistr a jeho létající gilotina, jednoruký boxer, jogín s natahovacíma rukama a hudební doprovod, který zajišťuje např. KRAFTWERK či TANGERINE DREAM. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Hodně undergroundovej kung fu film, kterej se s ničim fakt nesere a jde až za úplné hranice normálního lidského chápání (inu Hong Kong, no...) - takový kruťárny co se v otmhle filmu dějou, to nikde jinde neuvidíte...už samotný nápad s létající gilotinou je prostě unikát (po anglicku se film jmenuje Master of the flying guilotine) a do toho ještě jogín s vytahovacíma rukama....je toho moc. Nevšední zážitek! ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Neskutečný Slayer !! Wang Yu se z jednorukého šermíře převtělil do jednorukého boxera a neřekl bych, že to byl fakt on. Děd s letající gilotínou to tady rozjel opravdu ve velkém stylu. Hudba která ho doprovázela za pomstou svých učenců tomu všemu dodala záhrobní plášť a jeho hakáč na úboru zase nenávist. Jak já sem si oddechl, že zde nejsou žádné do oči bijící kulisy a hlavně žádné taškařice. Nezapomenutelný je taky Ind s tahavocími rukami a Tchajvanec od kterého později Tong Po oukoukal předzápasní rituál:-) Finální scéna boxera s Dědem u ptáčků byla silně vychytaná, tak jako spusta věcí. Pro mně je tohle vydařený Kung Fu nářez s velkým zážitkem. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Originální záležitost o slepém zabijákovy s létající gilotinou a kladném jednorukém boxerovy . Filmu vévodí především skvělá choreografie oplývající různými nápady a vychytávkami a drsným humorem . Jo a nějakým zajímavým způsobem propašovaly asiatí do svého snímku hudební doprovod od mých velkých oblíbenců Kraftwerk což je mi neskutečnou záhadou:) ()

anais 

všechny recenze uživatele

V 70.letech vzniklo v ohromné množství filmů s kug-fu tematikou, a zdaleka ne všechny stojí za pozornost. Master of flying guillotine podle mě patří k naprosté špičce. Obsahuje ohromné množství nápadů. Děj se točí kolem turnaje bojových umění – sejde se tam velké množství různých stylů, takže choreografie vskutku stojí za to. Autoři se rozhodli umístit sem tam i nějaký ten fantastický motiv (jogín, který dokáže natáhnout ruce, chození po stropě apod.), což v podobném filmu působí neuvěřitelně osvěžujícím dojmem. Je tu také jedna úžasná záporná postava, slepý mnich ovládající dokonale onu létající gilotínu z názvu. Jeho výstupy vždy provází temná (elektronická?), až carpenterovská hudba, která krásně podtrhuje jeho smrtonosnost. Nejkrásnější na tomto filmu je, že není odbytý, což se o mnoha jiných kung fu říct nedá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slepý mistr se smrtící čepičkou na řetězu, jogín s prodlužujícíma se rukama, souboj v peci a samosebou jednoruký boxer, který tentokrát umí chodit i po stropě! Bizarní kuriozita, která mít lepší choreografii, šla by na pětku. Skutečně začínám uvažovat o amputaci pravé končetiny a následném výcviku kung-fu, tedy hned po nácviku samostatného močení a jiných hygienických návyků. Bohužel se však musím na nějakou dobu rozloučit s ČSFD, mé přihlašovací heslo vyžaduje spolupráci obou končetin. Mějte se. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama