Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Flynne O´Flynn (Lee Marvin) je americký dobrodruh žijící v portugalském Africe a láká naivního Brita Sebastiana Oldsmitha (Roger Moore) do akce ve východoafrickém německém teritoriu těsně před 1. světovou válkou. Jsou ale pronásledováni německým komisařem Fleischerem (Reinhard Kolldehoff) a německou bitevní lodí, protože při druhé výpravě ukradnou německé daně z příjmů, za které se Oldsmith ožení s O´Flynnovou dcerou Rosou (Barbara Perkins) a to i přes O´Flynnovi komické námitky. Začíná 1. světová válka, Oldsmithovi zabijí dceru a osobní msta Flynna, Oldsmitha a Rosy začíná. Hledají německou bitevní loď Blücher a komisaře Fleishera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Lee Marvin měl akční témata jistě v oblibě.. toto další z důkazů... Jedná se o velmi zdařilý dobrodružný snímek, kde dva hlavní hrdinové, Brit a Američan s dcerou, bojují proti válečnému křižníku a zákeřnému německému komisaři Fleischerovi, který mi tak trochu připomínal Jamese Brooka ze Sandokana, tlustý budižkničemu, který má v nouzi moc a chuť rozsévat kolem sebe jen smrt a zkázu..!!! Vše nakonec dobře dopadá a my se můžeme těšit z této kvalitní akční podívané, kde se pořád něco po dvě necelé hodiny děje. ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Náhodou dobrá prdel, neustále nachcanej Lee Marvin a jeho nemluvnej nosič chlastu Mohamed (Ian Holm) neměli chybu. Občas to bylo trochu zdlouhavý že by se to dalo o pár minut osekat ale uspokojivej počet mrtvých negrů to dorovnává a srandovní je i rozkydlá hnida Fleischer . Nejlepší momenty: bitka Marvin vs Moore, Marvin za kulometem nebo střeleckej výcvik negrů. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Peter R. Hunt /On her Majesty Secret Service/ natocil slusny, a lahko nadpriemerny film, ktory pojednava o udalostiach v portugalskej Afrike pred 1. svetovou vojnou. Film ma pribeh ktory nenudi, Lee Marvin /Man who Shoot Liberty Valance, Prime Cut, Emperor of the North/ si zahral s vtedy aktivnym Agentom 007 Jamesom Bondom v podani Rogera Moore-a /Live and let Die, Muz se zlatou zbrani/ a v roli padoucha sa objavil Reinhard Koldehoff /Dva machri mezi nebem a peklem/. Konaju sa prestrelky, krasna priroda dokaze zaujat ba dokonca aj na vybuch pride, za mna spokojnost : 77 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mě se to teda nelíbilo. Pěkná výprava, akční scény a výborné finále a místy vtipné, ale jinak divný film, který si hraje většinu času na lehkou dobrodružnou komedii a přitom skáče do válečného dramatu. A ono je toho víc. Lee Marvin hraje výborně, ale bohužel naprosto sobeckýho ožralýho šmejda, který jen tahá ostatní do průseru a ještě vyvražďuje slony. Jeho mladého partnera a milence jeho dcery hraje Moore, který je jen o 3 roky mladší a prostě na mladíka nevypadá. Navíc je naprosto nijaký a začínám chápat proč se mimo Bonda nikdy pořádně neprosadil. Co dál? Záporák je karikatura Němce, domorodci umírají jak na běžícím páse, sluhu Mohameda hraje anglán jak poleno, Moore se nabarvuje na černocha. SPOILER: A zhruba po hodině a půl zabijí hrdinům miminko... doprdele co to je za komedii? KONEC SPOILERu. Ještě jsem měl štěstí na 2,5 hodinou verzi, čili to bylo nekonečné. 2* jen za technickou stránku. Dobrodružný film roku 1976. ()

Lion438 

všechny recenze uživatele

Kdo nejdřív četl orginál Wilbura Smithe, nemůže filmu dát více jak dvě hvězdy. Přijde mi to, jako by si fanoušek tohoto autora řekl, že si zrežíruje film podle oblíbené knížky a k tomu si ještě udělá svůj vlastní happyend, jaký by si on přál. Těžko chápat, proč některé důležité a napínavé pasáže trvají jen půl minuty a nedůležitá rvačka mezi Flynnem a Sebastianem celou věčnost. Například, jak se Bessie a Rosa zamilovali, si můžou diváci jen domýšlet. I v pornofilmech se prvotním seznámením muže a ženy zajímají delší dobu, než tady. Štastný nebyl ani výběr Rogera Moora do rela Sebastiana. To měl být mladý třicátník a ne jen o tři roky mladší pán než samotný O´Flynn. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama