Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si užíval a byl plně spokojen s tím co jsem obdržel. Pohledy na Aljašku jsou jedním slovem úchvatné. Tady bych chtěl jednou bydlet :) Ale co na mne zapůsobilo nejvíce, bylo jejich velmi věrohodné přežití. Hopkinsova postava zná mnoho praktik přežití a dal tomuto filmu jiskru. Sám vlastním několik knižních publikací "Jak přežít" a postava Anthonyho Hopkinse věděl dokonce, jak se správně zachovat v neznámém prostředí, jak nezpanikařit... Báječný příběh o přežití v divočině. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden postarší milionář, jeden ještě ne úplně bachratý obšourník, jeden podrážděný méďa a jejich vzájemné laškování v zasněžených lesích Aljašky. Viděno v dávnověku, kdy se mi to až na posledních cca 15 minut docela zamlouvalo. Závěr zklamal a ani na zbytek nemám potřebu někdy koukat znovu - nějaké clustery mé mozkové kapacity totiž film navzdory dlouhé době (kombinované s děravou pamětí) stále okupuje a už tehdy žádné velké překvapení a originalitu nenabídnul. Hezké prostředí, solidní herecké výkony a super huňatý mazlíček, co by se nejednomu občanovi hodil k ostraze soukromého pozemku... pravda, já bych po Bartovi hovna ze zahrady uklízet nechtěla a nevýhodou by byla jeho snížená bdělost v zimním období. Současný dojem z "Na ostří nože" by byl pravděpodobně nižší, ale zůstanu u toho dávného: 70% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ať se na to dívám jakkoliv, dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Mírně nadprůměrný film s jedním geniálním hercem, jedním nadprůměrným hercem (nebudu jmenovat, každý ví, koho myslím… :-)), film s nádhernou přírodou a s pár napínavými scénami. K tomu si připočtěte Elle (když jsem se podíval na její filmografii, zarazil jsem se, protože po roce 2001 téměř nic nenatočila - proč?), medvěda Barta a dokonalou hudbu Jerryho Goldsmitha a dostanete film, u kterého se nudíte jen minimálně. Škoda, že místy scénář dost haproval… 80 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se uprostřed lesa objeví Robinson Crusoe, Ted Bundy a nějaký černoch? Černocha obětujete medvědovi, protože do všeho fuckuje (ten černoch pochopitelně). Pak je potřeba ukázat, jak by dopadl souboj mezi výše zmíněnými panáčky. Nechci spoilovat, ale dostanete čistokrevný dobrodružný film z prostředí divoké přírody. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat. 85% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Film se také mohl jmenovat "Bookworm"; "Wild"; "Wilder"; "The Wild"; "Into the Wild"; "Wilderness Now"; "Deadhunt"; "Deadfall"; "Edge"; "On the Edge"; "Bloody Betrayal" a "The Bear Roared". (HellFire)
  • Zbraň, kterou najdou v domě je Winchester Model 1886 45-70. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama