Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrná záležitost. Z toho medvěda šel fakt stach. Hopkins zkrátka může hrát cokoliv a bude to výborné. Baldwina můžu jen okrajově, ale tady se fakt snažil. K tomu čarokrásná aljašská divočina a nádherný soundtrack. Skvělí herci, napětí, dobrodružství, akce.... U mne je to za 4 medvědí tlapy. * * * * ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný fim o přežití v divočině - po havárii malého letadla v horách na Aljašce. Chvílemi jsem si připadal, jako kdybych znovu četl Setonovy Dva divochy - lidé bez civilzačních vymožeností musejí najít cestu do civilizace a nenechat se sežrat dotírajícím medvědem, nezmrznout, nezabloudit a neumřít hlady. Vůdcem téhle party je výtečný Anthony Hopkins v roli vysoce inteligentního milionáře, v záporné roli mu zdatně sekunduje Alec Baldwin coby fotograf a milenec Hopkinsovy ženy. Ale nejlepším hercem je medvěd Bart - dlouhé scény soubojů s medvědem jsou prostě dechberoucí a vůbec netuším, jak to takhle skvěle mohli natočit. Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=ZDTtUSI_CGg ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi kvalitnú prácu sa podarilo odviesť všetkým, ktorí sa na filme podieľali. Tamahori to ukormidloval do cieľa na prvom mieste, ale méďa Bart je tu pre mňa hlavnou hviezdou (i keď svoju najvýkonnejšiu rolu si odbil v 'The Bear'). Tomu sekundujú typicky dobrý Hopkins a prekvapivo vymakaný Baldwin. Ich postavy boli tak skvostne napísané, že sa naozaj klaniam tomu čo predviedli v podobne nemilosrdnom prostredí, akým počas nakrúcania kráľovná prírody Aljaška určite bola. Už len tak ukrojiť z tých zbytočne predlžovacích rečí a niektorých jemne nelogických miestečiek. 85%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo mít prachy, vlastní letadlo, pěknou ženskou a „kamarády“ kteří vám rádi vrazí kudlu do zad – to je vážně k nezaplacení. Zajímavý filmeček to bez debat. Především mě samozřejmě zaujala nádherná krajina, kde se děj odehrával – ta již sama osobě dokázala vytvořit ono potřebné kouzlo, které mi zpříjemnilo sledování tohoto filmu, ale to nebylo jediné pozitivum, které jsem tu našel. Anthony Hopkins je PÁN herec a i zde své kolegy minimálně o dvě třídy převyšoval. Role bohatého chlápka, který je doslova chodící encyklopedie na přežití stříklý s MacGyverem mu sedla. Dramatických chvilek tu bylo vážně dost, nechybělo napětí ani emoce – prostě velmi slušná kombinace a příjemné zpestření mrazivého pátečního večera. Navíc ani Alec Baldwin si nevedl zas až tak zle. Slušně dýchal tomu cvičenému medvědovi na záda…70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé ztvárnění boje člověka s přírodou a sám se sebou. Nádherné, mrazivé a drsné scenérie Aljašky, autentické zpracování, zvláště souboje s medvědem byly dost hrozivé a skvěle zvolené herecké obsazení s, opět úchvatným Anthony Hopkinsem a příjemným Alecem Baldwinem. Každý z nich věrohodně ztvárnil charakterově odlišné postavy žijící vlastně vedle sebe, avšak odlišnými životy, mezi nimiž stojí jedna žena. Anthony Hopkins jako inteligentní, rozvážný, charizmatický milionář, Alec Baldwin jako zhýralý fotograf, obklopující se mnoho ženami a Elle Macpherson jako mladá Anthony ženuška a modelka, která pózuje pro svého fotografa. Nebo něco víc? Mezi hlavními aktéry panuje napětí již v úvodu filmu a dokonale se začne vyhrocovat po jejich vzdušné nehodě, kdy uvíznou, odkázáni jen sami na sebe, uprostřed drsné krajiny. Kdo z nich si zachová chladnou hlavu a kdo naopak ne? Společnými silami se budou snažit přežít a dostat se zpět. Film má spád, akci, působivé, inteligentní dialogy, lehkou zápletku, aniž by přitom sklouzl k oblíbenému (závěrečnému) žánrovému klišé. Jen jsem byla párkrát překvapena, kde bral pořád Alec ty cigarety?:) Pokud se pamatuji, tak se několikrát oba dva smočili ve vodě, sirek taktéž neměli mnoho, ale Alec si vesele zapaluje a vykuřuje. Asi mi něco uniklo, nebo se jedná o malou, drobnou nedotaženost. Nicméně to působilo mile. "Tomu se říká profesní růst. Kdybys toho medvěda potkal před měsícem, poslal bys na něj právníka." - "To bych zvířeti neudělal." ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Film je inspirován televizní reality show z Brazílie, kdy byli lidé ponecháni v divočině Brazílie a museli přežít, používajíc při tom technik, které ve filmu zmiňuje postava Antonyho Hopkinse. (HellFire)
  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Film se také mohl jmenovat "Bookworm"; "Wild"; "Wilder"; "The Wild"; "Into the Wild"; "Wilderness Now"; "Deadhunt"; "Deadfall"; "Edge"; "On the Edge"; "Bloody Betrayal" a "The Bear Roared". (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama