Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších dobrodružákov vôbec. Rýchle tempo od začiatku do konca, napätie, výborní herci (toto je asi jediný film, v ktorom znesiem nejakého Baldwina), skvelá Goldsmithova hudba, panoramatická McAlpinova kamera - jednoducho prvotriedny žánrový kúsok. Samozrejme najväčšou atrakciou filmu je maco Bart, ktorý tu podáva ďalší zo svojich fascinujúcich výkonov ;-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poctive natocenej dobrodruznej film, kde nejsou zadny moderni vychytavky a podobny kokotiny, ktery by tady rusily. Jedinej problem je, ze vrchol filmu, souboj s medvedem, pride uz nekdy pul hodky pred koncem. Nicmene ten medved je fakt perfektni, nechapu, jak to zvladli natocit. Jinak herci jsou slusny, hlavne samozrejme Hopkins, i kdyz misty precejen to co dokaze uz je prehnany. Navic se to vse odehrava v moc peknym prostredi, takze celkove napinava a zabavna dobrodruzna podivana. ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je plný akce, dobrodružství a hl. je to, že to není jen v některé části filmu, ale dobrovází to po celý 117minutový film..! Konec přispěl k dokonalosti filmu, kdy "Anthony" "Alecu" teoreticky odpustil..! Chválím oba hl. hrdiny Anthony Hopkinse a Aleca Baldwina... Zaslouží si za čtyři..! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

To, že to nešlo do kin, je zločin! Jak by ta příroda a medvídek vynikli na velkém plátně! Ani malá obrazovka ale neutlumí výborné výkony Hopkinse (nejlepšího herce vůbec) a Baldwina a krásnou hudbu Jerryho Goldsmithe. Nejlepším hercem je ale stejně medvídek Bart (Anthony promiň), hvězda z Medvědů a Legendy o vášni. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý snímek z krásného ale drsného prostředí Aljašky. Námět se zdá být i neokoukaný. Herecké výkony A. Hopkinse a A. Baldwina jsou docela obstojné až na pár amerických frází, které si filmaři nemohli odpustit. Jinak velmi povedé, scény s grizzlym působi dost věrohodně a napínavě. Konec kupodivu poměrně vydařený. Zkrátka dobrá podívaná... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Filmovanie prebiehalo v mesiacoch august až november roku 1996 na viacerých miestach v Kanade. (Laslo)
  • Zbraň, kterou najdou v domě je Winchester Model 1886 45-70. (HellFire)
  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama