Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený dobrodružný film s hviezdným hereckým obsadením. Režisér Lee Tamahori odviedol slušnú prácu a ústredná dvojica Anthony Hopkins a Alec Baldwin to zahrala ako sa na prvotriedných profesionálov patrí. I prostredie divokej aljašskej prírody je atraktívne. Dá sa na to pozrieť. No miestami som musel krútiť hlavou nad premršteným scénarom. Pochybujem, že by starý šesťdesiat ročný milionársky mestský páprda dokázal také kúsky aké v tomto snímku predvádza Anthony Hopkins. *** ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený a napínavý dobrodružný snímek o přežití, z překrásné a nespoutané aljašské přírody, kde by se postava Anthony Hopkinse mohla klidně jmenovat MaCgyver! Natolik je zručný a vynalézavý. Ve vedlejších rolích  nádherný lidožravý medvěd Bart či tradičně nesympatický Alec Baldwin. Za pozornost stojí ještě klasicky skvělá, až hřmící hudba Jerryho Goldsmithe či vynikající kamera, za kterou stál či seděl Donald McAlpine (mj. Predátor). Mně se to líbilo. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si užíval a byl plně spokojen s tím co jsem obdržel. Pohledy na Aljašku jsou jedním slovem úchvatné. Tady bych chtěl jednou bydlet :) Ale co na mne zapůsobilo nejvíce, bylo jejich velmi věrohodné přežití. Hopkinsova postava zná mnoho praktik přežití a dal tomuto filmu jiskru. Sám vlastním několik knižních publikací "Jak přežít" a postava Anthonyho Hopkinse věděl dokonce, jak se správně zachovat v neznámém prostředí, jak nezpanikařit... Báječný příběh o přežití v divočině. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Králík s dýmkou, co neumře v lese hanbou, se ukáže mazanější než panter, jenž mu spí s mladou králičicí.. Nerozumíte? Nevadí.. The Edge je bajka, v které se zálesák-teoretik sir Hopkins utká v tichém boji s do brlohu mu lezoucím Baldwinem a v poměrně hlasitějším s chlupatým Bartem kodiakem.. Klady jsou Tamahoriho svižná režie, Aljaška a všechny velmi zdařile natočené scény s medvědím hercem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi kvalitnú prácu sa podarilo odviesť všetkým, ktorí sa na filme podieľali. Tamahori to ukormidloval do cieľa na prvom mieste, ale méďa Bart je tu pre mňa hlavnou hviezdou (i keď svoju najvýkonnejšiu rolu si odbil v 'The Bear'). Tomu sekundujú typicky dobrý Hopkins a prekvapivo vymakaný Baldwin. Ich postavy boli tak skvostne napísané, že sa naozaj klaniam tomu čo predviedli v podobne nemilosrdnom prostredí, akým počas nakrúcania kráľovná prírody Aljaška určite bola. Už len tak ukrojiť z tých zbytočne predlžovacích rečí a niektorých jemne nelogických miestečiek. 85%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Pri love rýb na improvizovaný háčik je Charles Morse (Anthony Hopkins) oholený, no v momente, keď nahodí, už má fúzy. (ČSFD)
  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama