Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po průseru s názvem Grizzly (2014) jsem vytáhl z archivu tenhle starší kousek, protože jsem si chtěl spravit chuť jiným medvědím filmem. Jistě, The Edge má taky svoje mouchy, někdy skoro až masařky... Třeba nechutně páchnoucí středoproudový kabát zasviněný navíc poblijózní vtíravou hudbou. Nebo ten otravně výchovný a moralizující konec; já osobně bych uvítal mnohem víc, kdyby Hopkins Baldwina v medvědí pasti pochcal a zapálil, myslím že by to bylo realitě bližší. Ale jinak skvělý staromódní dobrodružný film s překrásnými přírodními scenériemi, ve kterém se zvídavý člověk může i lecčemus přiučit. Třeba jak zabít medvěda jen špičatým klackem, což se může na výletě do lesa někdy hodit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jak tohle ohodnotit. Aby si to člověk užil, tak musí překousnout opravdu šílený chyby. Anthony Hopkins sice ví snad úplně všechno o přežití v divočině, ale zároveň neví, že Slunce vychází na východě a zapadá na západě. Nebo si nechá uprostřed lesa vyhasnout oheň, jak kdyby tam bylo málo dřeva. Pak si tam zase najednou vyčaruje provazy a zřejmě i nějakej šicí stroj protože tam spíchne na míru oblečení z medvědí kůže. Nebo jeho kámoš je tak šikovnej, že si kapesnim nožíkem nechtěně málem uřízne nohu. A těch nesmyslů je tam mnohem víc. Strašně to shazuje celej film, kterej je jinak docela zábavnej. Jinak Anthony Hopkins tradičně výbornej, ale docela překvapil i "béčkař" Alec Baldwin. Dlouho jsem se rozhodoval, jak to ohodnotit, protože s vypnutym mozkem by to byl hodně slušnej film, ale když se člověk soustředí na ty chyby, tak je to pomalu na odpad. Nakonec dám teda neutrální 3 hěvzdy. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo mít prachy, vlastní letadlo, pěknou ženskou a „kamarády“ kteří vám rádi vrazí kudlu do zad – to je vážně k nezaplacení. Zajímavý filmeček to bez debat. Především mě samozřejmě zaujala nádherná krajina, kde se děj odehrával – ta již sama osobě dokázala vytvořit ono potřebné kouzlo, které mi zpříjemnilo sledování tohoto filmu, ale to nebylo jediné pozitivum, které jsem tu našel. Anthony Hopkins je PÁN herec a i zde své kolegy minimálně o dvě třídy převyšoval. Role bohatého chlápka, který je doslova chodící encyklopedie na přežití stříklý s MacGyverem mu sedla. Dramatických chvilek tu bylo vážně dost, nechybělo napětí ani emoce – prostě velmi slušná kombinace a příjemné zpestření mrazivého pátečního večera. Navíc ani Alec Baldwin si nevedl zas až tak zle. Slušně dýchal tomu cvičenému medvědovi na záda…70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých projekciách znižujem hodnotenie o jednu hviezdičku. Po prvej projekcii som bol spokojný, aký je to efektný a pôsobivý film. Ale pri opakovaných zhliadnutiach vystúpili do popredia nepravdepodobné vlastnosti, schopnosti a konania jednotlivých aktérov. A to akceptujem iba u mierne nadpriemerného filmu. A pri neplánovanom pustení filmu o štyri roky neskôr som ho už ani nepozeral, iba počúval tú chytľavú a vydarenú hudbu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pamatuji si spoustu faktů, ale důležitější je smysluplně je využít." Já taky znám spoustu faktů, jejichž praktické využití si oslovené vědecké týmy nedokáží představit ani v teoretické rovině. Nicméně multipracháč Morse dostal neopakovatelnou příležitost vyzkoušet si své teoretické poznatky v praxi a to ve společnosti původce svých parohů Creena a vcelku přítulného medvídka s chutí na nějaké to lidské sousto. Rozhodně to nebylo nudné, ale pár poněkud hůře stravitelných okamžiků jsem přitom musel překousnout, přičemž vrcholem díla pro mne byl okamžik, kdy závěrečné drama zračící se v Morsových očích plynule přešlo do titulkového poděkování medvědovi Bartovi. To mě fakt pobavilo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Hodinky, ktoré dala Mickey (Elle Macpherson) Robertovi (Alec Baldwin) sú Omega Seamaster Chronograph číslo 2296. (ThomasCrown)
  • Keď vo filme vravia o medveďoch Kodiak, Styles (L.Q. Jones) hovorí, že sú veľmi agresívne, rýchlo napádajú a zabíjajú ľudí bez provokácie. V skutočnosti sú tieto medvede veľmi plaché a keď stretnú človeka, typicky odstúpia. Útoky sa vyskytujú, ale sú dosť vzácne a takmer nikdy fatálne. (Lulu13)
  • Film je inspirován televizní reality show z Brazílie, kdy byli lidé ponecháni v divočině Brazílie a museli přežít, používajíc při tom technik, které ve filmu zmiňuje postava Antonyho Hopkinse. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama