Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington v sociální agitce na téma - my chudí - oni bohatí - my nemocní - oni zdraví. Chudý dělník John má nemocného syna a nemůže protlačit jeho operaci. Tady by to mohl hrát kdokoliv, protože to je hlavně spíše sociální drama. To by však z toho producenti neměli chtít áčkový "blockbuster" a tak se tam nasypalo pár dolarů a přiběhly větší jména. Nikdo moc nevybočuje a Denzel dělá opět toho správného chlapáka, od kterého byste se chtěli přepadnout a unést. Celé to jasně směřuje k (SPOILER)................šťastnému konci. Chtělo by to prostříhat, ubrat na emocích a pak by se to dalo vidět i více než jednou. Hodnocení OST: televizní nudná šeď stejně jako film 5/10 ()

Genero 

všechny recenze uživatele

I když se na povrch projevuju cynicky, sarkasmy vrhám na všechny strany a v Bambim bych mohl hrát studený rampouch, rád se dojímám nad filmy o nemocných dětech. Příběh Johna Q. měl téměř všechny ingredience pravého slzavého dramatu ze Svatého lesa. Ke krokodýlímu ronění mi chyběl skutečně jen ždibeček - mohlo se ukázat, že náčelník Monroe je impotentní gay týraný retardovaným registrovaným partnerem, Johnovu manželku na oslavě jejích dvanáctých narozenin análně zneužil zvrhlý strýček a vyjednavač Grimes má jen jednu plíci a tu ještě prolezlou rakovinou. To by pak byl krásně proplakaný únorový večer! ()

Reklama

Narcis 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Denzela Washingtona v průměrném snímku. Je blbost v podstatě hovadina aby lidi byly docela v klidu při ohrožování pistolí. Člověk by při první příležitosti vzal zbraň a snažil se zabít útočníka (ne jak ta baba) a rohodně by nikdo neřekl, že pan Archibald je hodný člověk při propuštění i kdyby k tomu měl únosce jakejkoliv důvod - prostě pytlovina. Hezké bylo jak Denzel zacházel s pistolí, takový mávání - v reálu by si hned ustřelil hlavu (ještě že tam neměl náboje). ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Skvělý film vzbuzující plno emocí a empatie. Zároveň ukazuje krásnou stránku kapitalismu, kdy devadesátiletý zm*d s milionem v kapse dostane nové srdce do hodiny, a desetiletý syn dělníka ať klidně zdechne. Srát na Hippokratovu přísahu, v USA i lékaři přísahají jedině mamonu. Zlatý socialismus (neplést s komunismem). Nízké hodnocení nechápu asi by jste lidi potřebovali taky transplantaci srdce. Lidské místo toho kamenného. ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

Nevkusně a pomocí těch nejsilnějších kliše to útočí na city. Scenář aboslutně ničim nepřekvapí. Nemocnej syn, zoufalej táta = únosce, táta uspěje a syn se uzdraví. Nevim trošku mi to pak přišlo jako nějaká volební kampaň za zlepšení zdravotníctví a pojištoven v USA. Každopádně Danzel je skvělej a na mně osobně, i přes ty kliše, to zapůsobilo. Takže 3 hvězdy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)
  • Odkaz "Pre Sashu" pred koncom a začiatkom titulkov je pre režisérovu dcéru Sashu Cassavetes. (Crybaby)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama